ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςO CapsuleT και το ΞΕΕ στήριξαν την διεξαγωγή του EBAN Annual Congress...

O CapsuleT και το ΞΕΕ στήριξαν την διεξαγωγή του EBAN Annual Congress 2023 στη Θεσσαλονίκη

3 λεπτά ανάγνωσης

Συνέδριο αφιερωμένο στις επενδύσεις και τις startups.

Τις εργασίες του EBAN Annual Congress 2023, με τίτλο Shaping the Future with Every Investment, το οποίο διοργανώθηκε φέτος στην Θεσσαλονίκη από τις 24 έως και τις 26 Μαΐου παράλληλα με την έκθεση τεχνολογίας Beyond, υποστήριξαν για πρώτη φορά ο CapsuleT και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

- Advertisement -

Επισημαίνεται ότι το ετήσιο συνέδριο του European Business Angels Network (EBAN), αποτελεί ένα συνέδριο αφιερωμένο στις επενδύσεις και τις startups, από το οποίο ο CapsuleT δεν θα μπορούσε να λείψει εφόσον μέρος των στόχων του επιταχυντή είναι να επιδιώκει την ταχύτερη ανάπτυξη και διασύνδεση των ελληνικών startups του τουρισμού με τη διεθνή αγορά και τους Ευρωπαίους επενδυτές.

Υπογραμμίζεται ότι 3 startups – νικήτριες ομάδες του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator – οι Campsaround, Kleesto & Tourmie κέρδισαν το «χρυσό» εισιτήριο να παρουσιάσουν επί σκηνής την εταιρία τους κατά τη διάρκεια του live pitching session for investors, ενώ παράλληλα ο επιταχυντής εξασφάλισε τη συμμετοχή 5 ομάδων του, τις Cellarhopping, Hotellisense, Orbito.travel, Unlimited Adrenaline & Vivestia, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εργασίες του συνεδρίου και κυρίως να συνομιλήσουν με επενδυτές-συνέδρους από όλη την Ευρώπη!

- Advertisement -

Κατά την έναρξη του συνεδρίου, ο Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κος Αλέξανδρος Βασιλικός, απηύθυνε χαιρετισμό αναφέροντας την σημαντικότητα να στηριχθεί το ελληνικό travel tech οικοσύστημα από δράσεις όπως και αυτή, καθώς επίσης και την δέσμευση να συνεχιστούν ανάλογες δράσεις υποστήριξης και προώθησης της εξωστρέφειας των startups που  συμμετέχουν στα προγράμματα του επιταχυντή μέσα από συμμετοχές του επιταχυντή σε διεθνής τουριστικές εκθέσεις, συνέδρια αλλά και εκδηλώσεις της Hotrec.

Παράλληλα η Διευθύντρια του επιταχυντή, κα Κατερίνα Σαριδάκη, συμμετείχε στο πάνελ με τίτλο Building Gender Inclusive Investor Networks” και αναφέρθηκε στη σημασία να στηριχθούν τόσο οι Ελληνίδες ιδρύτριες νεοφυών επιχειρήσεων όσο και να αναπτυχθεί ένα δυναμικό δίκτυο γυναικών αγγέλων επενδυτών στο πλαίσιο ειδικά σχεδιασμένων “forum” συνεργασίας, ενημέρωσης αλλά και εκπαίδευσης σε θέματα angel investment & startup gender inclusion.

- Advertisement -

Εν κατακλείδι το συνέδριο αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τις startup ομάδες του επιταχυντή CapsuleT και του ελληνικού travel tech οικοσυστήματος για ουσιαστικές συναντήσεις με συνέδρους και εκπροσώπους του EBAN, του HeBAN (το ελληνικό παράρτημα EBAN στην χώρα μας), καθώς και άλλους Έλληνες επενδυτές από τα VC funds που συμμετείχαν και λοιπούς ενδιαφερόμενους για το tech οικοσύστημα.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελλάδα: Κατέληξε το βρέφος 10 μηνών που πνίγηκε από φαγητό – Τα περιστατικά πνιγμού από τροφή που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Γιατί αυξάνονται τα περιστατικά πνιγμού από φαγητό και τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

Ανάκληση ΕΦΕΤ: Για σοβαρό κίνδυνο ενημερώθηκε και η Ευρώπη – Η σαλμονέλα στο ταχίνι είχε εντοπιστεί 14 ημέρες νωρίτερα

Νέα στοιχεία για την ανάκληση χούμους δείχνουν ότι η Salmonella στο ταχίνι είχε ανιχνευθεί από τις 26 Ιουνίου, ενώ οι πρώτες ανακλήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία τρεις ημέρες πριν από την Ελλάδα.

Αυγά: Ο τρόπος μαγειρέματος που μπορεί να επηρεάζει την απορρόφηση του σιδήρου, σύμφωνα με νέα έρευνα

Νέα μελέτη ανατρέπει την αντίληψη ότι τα αυγά αποτελούν καλή πηγή σιδήρου και εξετάζει τον ρόλο του μαγειρέματος.