Δευτέρα, 14 Απριλίου, 2025
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι βρετανοί τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ισπανία δεν μπορούν να παίρνουν μαζί τους… σνακ!

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΟι βρετανοί τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ισπανία δεν μπορούν να παίρνουν μαζί τους... σνακ!
spot_img

Μετά το πλαφόν της κατανάλωσης μέχρι 6 ποτών, οι ταξιδιωτικές συμβουλές του Foreign Office για την Ισπανία προειδοποιούν τους παραθεριστές για τους κανόνες της ΕΕ που απαγορεύουν την είσοδο ορισμένων Βρετανικών σνακ.

Πρόσθετοι περιορισμοί για τους Βρετανούς τουρίστες που θα ταξιδέψουν στην Ισπανία μετά το πλαφόν κατανάλωσης 6 ποτών. Αυτή τη φορά, όσοι Βρετανοί επισκεφθούν την Ισπανία αυτό το καλοκαίρι πρέπει να λάβουν υπόψη τους νέους κανόνες μετά το Brexit  και προειδοποιούνται για νέους κανόνες απαγόρευσης ορισμένων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων σνακ.

- Advertisement -

Σύμφωνα, λοιπόν, με τους κανόνες της ΕΕ, δεν μπορεί κάποιος να φέρει κρέας ή γαλακτοκομικά προϊόντα μαζί του, όταν ταξιδεύει από χώρα εκτός ΕΕ,  πλέον και το Ηνωμένο Βασίλειο. Δηλαδή, σε περίπτωση που κάποιος είχε σκοπό να φέρει αμζί του στο ταξίδι γαλοπούλα, τυρί ή σνακ που περιέχουν γάλα, τα οποία είναι πάρα πολλά,  δεν έχει πια τη δυνατότητα. Εξαιρούνται για ιατρικούς λόγους ορισμένα είδη, όπως βρεφικό γάλα ή γάλα βρεφικό σε σκόνη. Το Υπουργείο Εξωτερικών προειδοποιεί τους Βρετανούς στις ταξιδιωτικές του συμβουλές για τους νέους κανόνες και τους προτρέπει να επισκεφθούν τον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για περισσότερες πληροφορίες.

Ωστόσο, ακόμα και στο κομμάτι των βρεφικών τροφών, εξακολουθούν να ισχύουν περιορισμοί. Για παράδειγμα, δεν μπορεί κανείς να φέρει περισσότερα από 2 κιλά βρεφικού γάλακτος/φαγητού στο ταξίδι, δεν θα πρέπει να απαιτείται ψύξη του προιόντος πριν ανοιχθεί και η συσκευασία πρέπει να είναι άθραυστη εκτός και αν  χρησιμοποιείται εκείνη την στιγμή. Οι κανόνες της ΕΕ ορίζουν, επίσης, ότι τα τρόφιμα πρέπει να είναι «συσκευασμένα προϊόντα αποκλειστικής επωνυμίας για άμεση πώληση στον τελικό καταναλωτή».

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Λιναρόσπορος: Απαγορευτικός για τα παιδιά λένε επιστήμονες

Γιατί ο λιναρόσπορος που είναι τόσο ωφέλιμος, δεν πρέπει να καταναλώνεται από μωρά και μικρά παιδιά, ούτε ως πασπάλισμα σε άλλα τρόφιμα

Εκτεθήκαμε διεθνώς: Ελληνικό σκεύος ευθύνεται για δηλητηρίαση Γάλλου από μόλυβδο

Η Γαλλία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό RASFF για σοβαρό κίνδυνο από ελληνικό σκεύος

Ποια είναι η καλύτερη μαρινάδα για το κρέας σας – Τι αποκαλύπτει η επιστήμη για το μαρινάρισμα του κρέατος με οξέα

Μια σειρά πειραμάτων καταρρίπτει μύθους και επιβεβαιώνει ότι η επιλογή του σωστού οξέος μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υφή, τη γεύση και τη ζουμερότητα του κρέατος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα