ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠαρίσι: Γαστρονομική εκδήλωση από τον ΕΟΤ - Συνεργασία με τον Οδηγό Michelin

Παρίσι: Γαστρονομική εκδήλωση από τον ΕΟΤ – Συνεργασία με τον Οδηγό Michelin

2 λεπτά ανάγνωσης

Η διοργάνωση «4 hands Dinner», συμπεριλαμβάνεται στο διετές πλάνο προώθησης της στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ ΕΟΤ και «Michelin Guide».

Μία μοναδική γαστρονομική εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΕΟΤ στο Παρίσι, χάρη στη νέα συνεργασία του με τον Οδηγό Michelin, έφερε στο προσκήνιο της γαστρονομικής υπεροχής, αυθεντικές γεύσεις Ελλάδας και το πλούσιο γαστρονομικό προφίλ της Αττικής. 

- Advertisement -

   Πρόκειται για τη διοργάνωση «4 hands Dinner», που συμπεριλαμβάνεται στο διετές πλάνο προώθησης της στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ ΕΟΤ και «Michelin Guide» -τον πλέον αναγνωρίσιμο φορέα γαστρονομίας διεθνώς- για την προβολή και την ανάδειξη της κουζίνας της Αττικής και της Αθήνας σε παγκόσμιο επίπεδο. Τη συμφωνία υπέγραψε 22 Σεπτεμβρίου, στο Παρίσι ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, με τον διευθυντή Ευρώπης του τμήματος Michelin Experiences Tommy Maussin.

   Το δείπνο « 4 Hands Dinner», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 στο Hôtel Saint-James στο Παρίσι και συγκέντρωσε 40 εκλεκτούς προσκεκλημένους από τον πολιτιστικό, καλλιτεχνικό, επιστημονικό και διπλωματικό χώρο, οι οποίοι απόλαυσαν ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι, στις αυθεντικές γεύσεις της Ελλάδας και της Γαλλίας. Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων του ΕΟΤ συγκαταλέγονται η διεθνούς φήμης επιστήμονας κα Αθηνά Κουστένη, διευθύντρια έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) στο Αστεροσκοπείο του Παρισιού και η συγγραφέας Andrea Marcolongo γνωστή κυρίως για το best seller βιβλίο της για την ελληνική γλώσσα με τίτλο The Ingenious Language : Nine Epic Reasons to Love Greek.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Έλληνες αρτοποιοί: 1.500 λουκέτα, με πέντε αλυσίδες σούπερ μάρκετ να απειλούν τον κλάδο

Έλσα Κουκουμέρια: «Μεγάλη αδικία για εμάς και παραπλάνηση του καταναλωτή» – Γιώργος Καββαθάς: «Πολύ σύντομα θα δούμε την κατάληψη του χώρου από πέντε αλυσίδες σούπερ μάρκετ».

Νέα προειδοποίηση για κοινό τρόφιμο του σουπερμάρκετ – Επιστημονικά ευρήματα και συστάσεις από τις αρχές – Του Ν. Γδοντέλη

Παθογόνα βακτήρια, θερμοκρασία και χρόνος αποθήκευσης στο επίκεντρο νέων επιστημονικών δεδομένων για δημοφιλή τρόφιμα.

Εντοπίστηκε μέλι με Clostridium botulinum – Πηγές επιμόλυνσης, ανθεκτικότητα και περιστατικά αλλαντίασης

Νέο περιστατικό στην Ευρώπη ανοίγει ξανά τη συζήτηση για την παρουσία C. botulinum στο μέλι – Από πού προέρχεται, πώς ελέγχεται και ποιος είναι ο κίνδυνος.