Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου, 2025
7.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Παρίσι: Γαστρονομική εκδήλωση από τον ΕΟΤ – Συνεργασία με τον Οδηγό Michelin

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠαρίσι: Γαστρονομική εκδήλωση από τον ΕΟΤ - Συνεργασία με τον Οδηγό Michelin
spot_img

Η διοργάνωση «4 hands Dinner», συμπεριλαμβάνεται στο διετές πλάνο προώθησης της στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ ΕΟΤ και «Michelin Guide».

Μία μοναδική γαστρονομική εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΕΟΤ στο Παρίσι, χάρη στη νέα συνεργασία του με τον Οδηγό Michelin, έφερε στο προσκήνιο της γαστρονομικής υπεροχής, αυθεντικές γεύσεις Ελλάδας και το πλούσιο γαστρονομικό προφίλ της Αττικής. 

- Advertisement -

   Πρόκειται για τη διοργάνωση «4 hands Dinner», που συμπεριλαμβάνεται στο διετές πλάνο προώθησης της στρατηγικής συμφωνίας μεταξύ ΕΟΤ και «Michelin Guide» -τον πλέον αναγνωρίσιμο φορέα γαστρονομίας διεθνώς- για την προβολή και την ανάδειξη της κουζίνας της Αττικής και της Αθήνας σε παγκόσμιο επίπεδο. Τη συμφωνία υπέγραψε 22 Σεπτεμβρίου, στο Παρίσι ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, με τον διευθυντή Ευρώπης του τμήματος Michelin Experiences Tommy Maussin.

   Το δείπνο « 4 Hands Dinner», πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 στο Hôtel Saint-James στο Παρίσι και συγκέντρωσε 40 εκλεκτούς προσκεκλημένους από τον πολιτιστικό, καλλιτεχνικό, επιστημονικό και διπλωματικό χώρο, οι οποίοι απόλαυσαν ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι, στις αυθεντικές γεύσεις της Ελλάδας και της Γαλλίας. Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων του ΕΟΤ συγκαταλέγονται η διεθνούς φήμης επιστήμονας κα Αθηνά Κουστένη, διευθύντρια έρευνας στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) στο Αστεροσκοπείο του Παρισιού και η συγγραφέας Andrea Marcolongo γνωστή κυρίως για το best seller βιβλίο της για την ελληνική γλώσσα με τίτλο The Ingenious Language : Nine Epic Reasons to Love Greek.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Οι ερευνητές κάνουν βήματα προς τη δημιουργία εμβολίου για τη μη τυφοειδή σαλμονέλα

 Ρεαλιστική στρατηγική για την ανάπτυξη αποτελεσματικών προληπτικών μέτρων κατά των λοιμώξεων από σαλμονέλα.

Η νέα φοβερή επιστημονική ανακάλυψη για την μόλυνση του τόνου σε κονσέρβα με υδράργυρο

Ερευνητές δημιούργησαν αμινοξύ που μειώνει την ποσότητα της τοξικής ουσίας στην κονσέρβα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: «ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ» – 8 μπαχαρικά που πωλούνται σε ελληνικά καταστήματα αποτελούν “δυνητικά σοβαρό κίνδυνο”

Ελληνική εταιρεία με έδρα στην Αυλώνα Αττικής ανακαλεί προϊόντα λόγω «δυνητικά σοβαρού κινδύνου».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο