ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠΟΕΕΤ: Νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους των μη κύριων τουριστικών...

ΠΟΕΕΤ: Νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τους εργαζόμενους των μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων-ενοικιαζόμενων δωματίων

2 λεπτά ανάγνωσης

Αυξήσεις 7% για έναν χρόνο στους εργαζόμενους των μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων-ενοικιαζόμενων δωματίων.

Νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις 7% για έναν χρόνο στους εργαζόμενους των μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων-ενοικιαζόμενων δωματίων ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ).

- Advertisement -

   Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η προσπάθεια της ΠΟΕΕΤ σχεδόν έξι μήνες τώρα για την ανανέωση της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των εργαζομένων στα μη κύρια τουριστικά καταλύματα-ενοικιαζόμενα δωμάτια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία με τη συμβολή του ΟΜΕΔ.

   Η απόφαση της τριμελούς διαιτησίας υπ αριθμόν ΤΡΜ.ΔΑ 11/2024 αυξάνει τους μισθούς των εργαζομένων περαιτέρω από 1/4/2024.

- Advertisement -

   Έτσι, οι μισθοί στον συγκεκριμένο κλάδο διαμορφώνονται ως εξής:

   Από 01/01/2024 έως 31/03/2024

   Α’ 884,00 ευρώ

   Β’ 861,00 ευρώ

   Γ’ 838,00 ευρώ

   Δ’ 818,00 ευρώ

   Από 01/04/2024 έως 31/12/2024

   Α’ 896,00 ευρώ

   Β’ 873,00 ευρώ

   Γ’ 850,00 ευρώ

   Δ’ 830,00 ευρώ

   Παράλληλα, διατηρούνται όλοι οι θεσμικοί όροι της Σύμβασης και τα επιδόματα, ενώ η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας έχει αναδρομική ισχύ από 1/1/2024».

   Τις επόμενες ημέρες, η Ομοσπονδία θα καταθέσει τη Σύμβαση στο υπουργείο Εργασίας και θα ζητήσει την κήρυξή της ως γενικώς υποχρεωτική.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ελληνικά κοτόπουλα: Πάνω από 4 στα 10 δείγματα θετικά σε Salmonella και σχεδόν 6 στα 10 σε Campylobacter – Μελέτη ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ σε 233 κοτόπουλα βρήκε Salmonella στο 42,5% και Campylobacter στο 57,5% των δειγμάτων. Τι έδειξαν οι αναλύσεις.

Γαύρος και σαρδέλα στην Ελληνική αγορά: Πόσο πληρώνεται ο αλιέας και πόσο πληρώνει ο καταναλωτής – Έρευνα

Νέα μελέτη φωτίζει τις τιμές πρώτης πώλησης – Στα 1,86 ευρώ ο γαύρος έναντι 5,30 ευρώ στη λιανική.

Ελλάδα: Έξι έφηβοι με συμπτώματα δηλητηρίασης στο Νοσοκομείο Κατερίνης – Είχαν φάει σάντουιτς με κοτόπουλο

Με ελικόπτερο απομακρύνθηκαν οι έξι μαθητές από την Πετρόστρουγκα του Ολύμπου και στη συνέχεια παραλήφθηκαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.