Η λίστα με τα εστιατόρια-νικητές από όλη την Ελλάδα στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025
Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2025 στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων απονεμήθηκαν την Τετάρτη 2 Απριλίου στο «Makedonia Palace» από το Αθηνόραμα. Το μεγαλόπρεπο ballroom του ξενοδοχείου “Makedonia Palace”, έγινε για άλλη μια φορά το σημείο όπου χτύπησε δυνατά η καρδιά της εθνικής μας γαστρονομίας, αφού οι κορυφαίοι εκπρόσωποι της ελληνικής γεύσης, αλλά και σημαντικές προσωπικότητες της φιλοξενίας, της τέχνης, του πολιτισμού και της πολιτικής, συγκεντρώθηκαν εκεί από κάθε μεριά της Ελλάδας, για τη μεγάλη απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2025, από το θεσμό των Χρυσών Σκούφων.
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Περισσότερες από 6.000 συσκευασίες με μπισκότα, ανακαλούνται λόγω μόλυνσης από πλαστικά κομμάτια
- ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ | Φυτοφάρμακα σε Ελληνικά φρούτα και λαχανικά αποκαλύφθηκαν στους ελέγχους του Φεβρουαρίου
Η φετινή τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας ήταν μια από τις πιο ζωηρές στην ιστορία του θεσμού: 88 εστιατόρια απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, που τιμούν την εθνική μας γεύση στην παραδοσιακή ή στη σύγχρονη εκδοχή της, είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να επιβραβεύονται από το σημαντικότερο θεσμό της χώρας, σε μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση, με σφιχτό ρυθμό, εντυπωσιακούς φωτισμούς, και θερμό κλίμα, που συχνά πυκνά έπαιρνε διαστάσεις πανηγυρικές, χάρη στα βροντερά χειροκροτήματα, αλλά και τα παιχνιδιάρικα πειράγματα ανάμεσα σε υποψήφιους και βραβευμένους.
Το θεατρικό κόνσεπτ της απονομής που παρουσίασαν η Μυρτώ Αλικάκη και ο Άκης Σακελλαρίου, όπως και το diner de gala που ακολούθησε, ήταν φέτος αφιερωμένα στην ιδιαίτερη γευστική κληρονομιά της Θεσσαλονίκης, της έδρας του θεσμού τα τελευταία χρόνια
Οι μεγάλοι νικητές και οι ανακατατάξεις της χρονιάς
Αδιαφιλονίκητος πρωταθλητής της Ελληνικής Κουζίνας παρέμεινε για άλλη μια χρονιά ο Λευτέρης Λαζάρου, με το εμβληματικό “Varoulko Seaside” να διατηρεί τον τίτλο του καλύτερου εστιατορίου ελληνικής κουζίνας της χώρας με βαθμολογία 16/20, ενώ τη δεύτερη θέση, με βαθμολογία 15,5/20, κατέκτησαν το “Selene” της Σαντορίνης και το “Noble Gourmet” της Ρόδου.
Η “οικογένεια” των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, που για το 2025 αποτελείται από 88 εστιατόρια, είδε σχεδόν τις μισές από τις διακρίσεις της βραδιάς να πηγαίνουν στις πάντα πολύ δυναμικές Κυκλάδες (με 22 εστιατόρια, 5 εκ των οποίων στη Σαντορίνη και 5 στη Μύκονο), αλλά και στην προικισμένη με βαθιά παράδοση Βόρεια Ελλάδα (20 εστιατόρια, 8 εκ των οποίων στη Θεσσαλονίκη και 4 στη Χαλκιδική). Φυσικά, η φετινή λίστα των χρυσών γαστρονομικών διευθύνσεων της χώρας δεν ήταν χωρίς τις εκπλήξεις και τις ανατροπές της, με 9 εστιατόρια να χάνουν φέτος το βραβείο τους λόγω πτώσης στη βαθμολογική τους επίδοση και 15 να εισέρχονται για πρώτη φορά στο θεσμό, ενώ ειδική μνεία αξίζουν εστιατόρια που μολονότι έχασαν πέρσι το βραβείο τους (όπως το “Λινού Σουμπάσης και ΣΙΑ” στην Αθήνα, ή ο “Ναουμίδης” στη λίμνη Βεγορίτιδα), κατάφεραν φέτος να επανέλθουν δυναμικά, κερδίζοντας ξανά τη θέση τους ανάμεσα στους καλύτερους της χώρας.
Δείτε εδώ όλα τα εστιατόρια που απέσπασαν Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2025
Πηγή: Αθηνόραμα