Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
12.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Προώθηση της ελληνικής εστίασης από το Υπουργείο Τουρισμού – Δημιουργία πλατφόρμας με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠροώθηση της ελληνικής εστίασης από το Υπουργείο Τουρισμού - Δημιουργία πλατφόρμας με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη
spot_img

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους της ΠΟΕΣΕ.

Στη δημιουργία πλατφόρμας με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη που θα βοηθήσει την προώθηση και την προβολή της εστίασης, του αγροτουρισμού και του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα προχωρά το υπουργείο Τουρισμού. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργο Καββαθά και τον γενικό γραμματέα της ΠΟΕΣΕ, Ιωάννη Δαβερώνη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δόθηκε ιδιαίτερη βάση στην επικαιροποίηση του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας στα εστιατόρια της χώρας και στην αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας.

Στη συζήτηση ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση όλων των μερών για την προώθηση της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού στο εξωτερικό, μέσω της πιστοποίησης των ελληνικών εστιατορίων αλλά και την πιο στενή συνεργασία αυτών με τα ελληνικά οινοποιεία.

Έγινε σαφές τόσο από την κα Όλγα Κεφαλογιάννη όσο και από τους εκπροσώπους της ΠΟΕΣΕ ότι η επικαιροποίηση του συγκεκριμένου σήματος μπορεί να λειτουργήσει σαν ομπρέλα, να προστατεύσει και να προωθήσει τις τοπικές διατροφικές συνήθειες και προτάσεις.

Τέλος, η Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού εργάζεται για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας των αγροτουριστικών και γαστρονομικών προορισμών και δραστηριοτήτων, κάτι που θα συμβάλει σημαντικά στη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς αλλά και στη διασύνδεση των προορισμών.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο