Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

163 δηλητηριάσεις από σούσι σε γιαπωνέζικο εστιατόριο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων163 δηλητηριάσεις από σούσι σε γιαπωνέζικο εστιατόριο
spot_img

Τα θύματα δηλητηρίασης από νοροϊό κατανάλωσαν σασίμι και ρολά σούσι ehomaki.

163 πελάτες της μεγάλης αλυσίδας παραδοσιακών εστιατορίων Kisoji στο Τόκυο αρρώστησαν από νοροϊό μεταξύ 30 Ιανουαρίου και 3 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας στο Adachi Ward, οι πελάτες ήταν ηλικίας μεταξύ 6 και 88 ετών και δείπνησαν στο υποκατάστημα Nishiarai του Kisoji, ανέφερε το TV Asahi. Κάποιοι παραπονέθηκαν για διάρροια, ενώ άλλοι έκαναν εμετό αφού έφαγαν σασίμι και ρολά σούσι ehomaki. Τρεις πελάτες εισήχθησαν στο νοσοκομείο με σοβαρά συμπτώματα.

To σούσι ehomaki είναι παραδοσιακό σούσι που πιστεύεται πως αν το καταπιείς ολόκληρο θα σου φέρει τύχη. Λέγεται επίσης ότι είναι καλή τύχη η χρήση επτά συστατικών για την παρασκευή ehomaki, σε συγχρονισμό με τους επτά θεούς της τύχης στην ιαπωνική λαογραφία.  Η λέξη «σασίμι» αναφέρεται σε ωμό ψάρι ή κρέας σε λεπτές φέτες.

Αφού το νοσοκομείο διαπίστωσε ότι οι ασθενείς έπασχαν από νοροϊό, το κέντρο δημόσιας υγείας ανέστειλε τις εργασίες στο εστιατόριο Nishiarai.

Japan Today

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα