ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠροώθηση της ελληνικής εστίασης από το Υπουργείο Τουρισμού - Δημιουργία πλατφόρμας με...

Προώθηση της ελληνικής εστίασης από το Υπουργείο Τουρισμού – Δημιουργία πλατφόρμας με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη

2 λεπτά ανάγνωσης

Συνάντηση Όλγας Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους της ΠΟΕΣΕ.

Στη δημιουργία πλατφόρμας με διαδραστικό ψηφιακό χάρτη που θα βοηθήσει την προώθηση και την προβολή της εστίασης, του αγροτουρισμού και του γαστρονομικού τουρισμού στην Ελλάδα προχωρά το υπουργείο Τουρισμού. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργο Καββαθά και τον γενικό γραμματέα της ΠΟΕΣΕ, Ιωάννη Δαβερώνη.

- Advertisement -

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δόθηκε ιδιαίτερη βάση στην επικαιροποίηση του Σήματος Ελληνικής Κουζίνας στα εστιατόρια της χώρας και στην αναβάθμιση του γαστρονομικού τουρισμού μέσω του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας.

Στη συζήτηση ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση όλων των μερών για την προώθηση της Ελλάδας ως γαστρονομικού προορισμού στο εξωτερικό, μέσω της πιστοποίησης των ελληνικών εστιατορίων αλλά και την πιο στενή συνεργασία αυτών με τα ελληνικά οινοποιεία.

- Advertisement -

Έγινε σαφές τόσο από την κα Όλγα Κεφαλογιάννη όσο και από τους εκπροσώπους της ΠΟΕΣΕ ότι η επικαιροποίηση του συγκεκριμένου σήματος μπορεί να λειτουργήσει σαν ομπρέλα, να προστατεύσει και να προωθήσει τις τοπικές διατροφικές συνήθειες και προτάσεις.

Τέλος, η Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι το Υπουργείο Τουρισμού εργάζεται για την αύξηση της αναγνωρισιμότητας των αγροτουριστικών και γαστρονομικών προορισμών και δραστηριοτήτων, κάτι που θα συμβάλει σημαντικά στη διαφοροποίηση της τουριστικής προσφοράς αλλά και στη διασύνδεση των προορισμών.

ΑΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Πάνω από 15 χώρες σε επιφυλακή για Salmonella σε μονάδα κρέατος πουλερικών – Βρέθηκε στα ποδονάρια των εργαζομένων

Δεκαοκτώ follow-ups στο RASFF μετά την ανίχνευση Salmonella Typhimurium στο περιβάλλον ολλανδικής μονάδας πουλερικών.

Κανονισμός PPWR: Γιατί η βιομηχανία ζητά να σταματήσουν οι πρόσθετες απαιτήσεις από τις μεγάλες αλυσίδες

Μην ζητάτε περισσότερα από όσα προβλέπει ο PPWR», το μήνυμα της βιομηχανίας

Κρέας: Ανθεκτικό βακτήριο εντοπίστηκε σε προϊόντα, εργαζόμενους και καταναλωτές

Νέα μελέτη εντοπίζει πολυανθεκτικά στελέχη εντερόκοκκου και γενετικές ομοιότητες μεταξύ διαφορετικών πηγών