ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΡέθυμνο - ημερίδα: Πρωτοπόρος η Κρήτη στον τουριστικό τομέα και την αγροτική...

Ρέθυμνο – ημερίδα: Πρωτοπόρος η Κρήτη στον τουριστικό τομέα και την αγροτική παραγωγή

2 λεπτά ανάγνωσης

Ημερίδα για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού της Κρήτης.

Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης που μπορούν να την καταστήσουν πρωτοπόρα στην ανάπτυξη και τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξήγαγε το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, παρουσιάστηκαν σε ημερίδα στο Ρέθυμνο.

- Advertisement -

Όπως είπε στην ημερίδα, με θέμα «Οικονομική Ανάπτυξη: Προοπτικές, Προκλήσεις και Περιορισμοί» ο αντιπεριφερειάρχης Διασύνδεσης με Ερευνητικά και Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, Γιώργος Ματαλλιωτάκης, «το νησί μας, πρωτοστατεί στον τουριστικό τομέα, ενώ διαθέτουμε αγροτική παραγωγή με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στους δύο αυτούς τομείς βασίζεται σε μεγάλο βαθμό η μέχρι σήμερα οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης μας» και συμπλήρωσε ότι παράλληλα, «διαθέτουμε εξαιρετικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, με εντυπωσιακές επιδόσεις σε διεθνές επίπεδο. Μπορούμε και πρέπει να βασιστούμε σε αυτά, για να βελτιώσουμε περισσότερο τις προοπτικές μας και να προετοιμαστούμε για τις προκλήσεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Αλλά παράλληλα μπορούμε να αξιοποιήσουμε τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά μας ιδρύματα για να διερευνήσουμε νέους τομείς ανάπτυξης, στους οποίους θα πρέπει να επενδύσουμε».

Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Δρ Κυριάκος Κώτσογλου, παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Κρήτης για τον τουρισμό, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο βιώσιμος τουρισμός είναι η βασικότερη διάσταση της βιώσιμης επιχειρηματικότητας για την Κρήτη, που με τη σειρά της είναι, ίσως, η βασικότερη διάσταση μιας βιώσιμης κοινωνίας. Στόχος μας είναι η διάσημη, η πολύμορφη, πράσινη, αειφόρα, η ανθεκτική, η smart, η συνεργατική και ολιστική Κρήτη, που όλοι μας θέλουμε να δούμε ισόρροπα αναπτυγμένη μέσα στην δεκαετία που διανύουμε».

- Advertisement -

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Μπισκότα: Μελέτη εντόπισε σε όλα τα δείγματα ακρυλαμίδιο, ουσία με πιθανές καρκινογόνες επιδράσεις – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Η μελέτη εντόπισε ακρυλαμίδιο σε όλα τα δείγματα και συνύπαρξη πολλών διαφορετικών μυκοτοξινών σχεδόν στο σύνολο των προϊόντων.

Γνωστά πατατάκια σε μεγάλα σούπερ μάρκετ: Επιστημονική ανάλυση και αξιολόγηση κινδύνου 30 προϊόντων από διεθνείς μάρκες

Τι έδειξαν οι αναλύσεις 30 εμπορικών σνακ πατάτας για γλυκοαλκαλοειδή, κατανάλωση και πιθανό κίνδυνο για παιδιά.

Frozen yogurt ή παγωτό; Ποιο επηρεάζει λιγότερο το σάκχαρο

Η διατροφική εικόνα των δύο δημοφιλών γλυκών δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται