Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Στο YALE η Κρητική γαστρονομία και ο τρόπος ζωής των “παππούδων μας”

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΣτο YALE η Κρητική γαστρονομία και ο τρόπος ζωής των "παππούδων μας"
spot_img

Διαλέξεις της Crecotel στο Πανεπιστήμιο Yale για διατροφή της Κρήτης η οποία βρίσκεται στην 4η θέση αναφορικά με τις καλύτερες γαστρονομικές  περιοχές του κόσμου.

Στην Αμερική και συγκεκριμένα στο φημισμένο πανεπιστήμιο Yale θα ταξιδέψει η κρητική γαστρονομία και ο τρόπος ζωής των “παππούδων μας”, που έχει χαρακτηριστεί ως το διαβατήριο της μακροζωίας και της ευζωίας.

Ο Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης, διευθυντής λειτουργιών του ξενοδοχειακού ομίλου της Grecotel ( Grecotel Operations Director) είναι επίτιμος προσκεκλημένος του YALE στην Αμερική, προκειμένου να δώσει τις επόμενες ημέρες  μια σειρά διαλέξεων για το πρότυπο του Υγιεινού Κρητικού Τρόπου Ζωής των παππούδων μας, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Μάλιστα η Grecotel θα στρώσει το τραπέζι στο εν λόγω πανεπιστήμιο, αφού μαζί με τον κύριο Καλαϊτζιδάκη καλεσμένος είναι και ο σεφ του ξενοδοχείου Amirandes Βαγγέλης Φρονιμάκης. 

Όλα ξεκίνησαν όταν η Grecotel υλοποίησε το  Κέντρο Αριστείας για την Υγεία και την Ευεξία που δημιουργήθηκε με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως. Το Κέντρο έχει στόχο την προώθηση των αξιών του Ελληνικού πολιτισμού με αιχμή του δόρατος την Μεσογειακή Διατροφή που βασίζεται στην Κρητική Δίαιτα και έχει αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες διεθνώς ως ο πιο υγιεινός τρόπος ζωής (7 Countries Study).

Στο σημείο αυτό ο κ. Καλαϊτζιδάκης τόνισε ότι η Κρήτη είναι το 2023 στην 4η θέση  αναφορικά με τις καλύτερες γαστρονομικές  περιοχές του κόσμου. Ενδεικτικό της δυναμικής των ελληνικών προϊόντων και ειδικότερα αυτών των κρητικών, ο ντάκος είναι η πρώτη επιλογή στα διεθνή εστιατόρια , όπως αυτό αποτυπώνει ο “Taste Atlas  2023-2024”, αποτέλεσμα έρευνας σε 9.000 εστιατόρια παγκοσμίως. Την ίδια στιγμή 6 ελληνικά πιάτα είναι στις πρώτες επιλογές, ενδεικτικό της δυναμικής που έχει η ελληνική γαστρονομία.  Φέτος το 3ο συνέδριο του Κέντρου Αριστείας, που διοργανώνει η Grecotel θα λάβει χώρα στις 29 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Amirandes.

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.

Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας του Campden BRI για την εκπαίδευση ασφάλειας τροφίμων στη Βιομηχανία

Αυτή είναι η 8η παγκόσμια έρευνα κατάρτισης για την ασφάλεια τροφίμων που διοργανώθηκε με την Intertek Alchemy σε συνεργασία με τις BRCGS, BSI, Intertek, SGS, SQF, TSI.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα