Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το πρώτο νόμισμα των 5 ευρώ με οινογαστρονομικό χαρακτήρα, έρχεται από την Ιταλία

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΤο πρώτο νόμισμα των 5 ευρώ με οινογαστρονομικό χαρακτήρα, έρχεται από την Ιταλία
spot_img

Ένα ξεχωριστό νόμισμα των 5 ευρώ, συλλεκτικό φυσικά, έρχεται από τη γειτονική μας Ιταλία, είναι αφιερωμένο στην Puglia και αναδεικνύει τον οινογαστρονομικό χαρακτήρα της πόλης.

Η μπροστινή όψη του κέρματος δείχνει το Trulli του Alberobello και έναν χαρακτηριστικό τοίχο από ξερολιθιά της Απουλίας (Puglia) της Ιταλίας, και τα δύο αναγνωρισμένα ως Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Στην πίσω πλευρά, ωστόσο, η σύνθεση επικεντρώνεται στα τυπικά τρόφιμα και οινικά προϊόντα της περιοχής: ψωμί από την Altamura, ζυμαρικά orecchiette, ένα κλαδί ελιάς και ένα ποτήρι κρασί στο χωράφι, διακοσμητικά στοιχεία εμπνευσμένα από μοτίβα ταπετσαρίας, σε ρομανικό στυλ της Απουλίας, βγαλμένα από την Έδρα του Αγίου Ηλία στη Βασιλική του Αγίου Νικολάου του Μπάρι.

Είναι το πρώτο νόμισμα της σειράς Italian Enogastronomic Culture που εκδόθηκε το 2022 από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Πρωταγωνιστεί η Απουλία και η υπεροχή της: Primitivo & orecchiette.

Το συλλεκτικό νόμισμα, σε χαλκονικέλιο, δημιουργήθηκε από τη χαρακτική του Poligrafico e Zecca dello Stato Marta Bonifacio και έχει ονομαστική αξία 5 ευρώ, σε έκδοση κοπής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο