Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τουρισμός – Εστίαση: Ψηφιακή κάρτα εργασίας από το 2023

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΤουρισμός - Εστίαση: Ψηφιακή κάρτα εργασίας από το 2023
spot_img

Κ. Χατζηδάκης: “Θα σταματήσουν οι εργοδότες να λειτουργούν εις βάρος των εργαζομένων και να δηλώνουν τα 8ωρα ως 4ωρα”

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο 10ο περιφερειακό συνέδριο RGC στην Πάτρα ανακοίνωσε την εφαρμογή ψηφιακής κάρτας εργασίας από τον Ιούνιο του 2023 στον τουρισμό και στην εστίαση αλλά και σε εταιρίες σεκιούριτι και σε ασφαλιστικές εταιρείες.

«Αποτελεί μέτρο επανάσταση» τόνισε ο υπουργός Εργασίας καθώς όπως ανάφερε θα σταματήσουν οι εργοδότες να λειτουργούν εις βάρος των εργαζομένων και να δηλώνουν τα 8ωρα ως 4ωρα. Ανέφερε πως θα φέρει ξανά εργατική δικαιοσύνη καθώς θα καταγράφεται ο χρόνος εργασίας, οι υπερωρίες και θα είναι «ψηφιακά» αποθηκευμένα τα συγκεκριμένα δεδομένα για δέκα χρόνια.

Τόνισε πως αναμένεται αύξηση των κύριων συντάξεων από το 2023 όπως ήδη έχει ανακοινωθεί. Δεν παρέλειψε να τονίσει τις αυξήσεις 7% που είδαν οι συνταξιούχοι με τον νόμο Βρούτση, τις αυξήσεις για εργαζόμενους συνταξιούχους αλλά και τα βοηθήματα που δόθηκαν για χαμηλοσυνταξιούχους τα Χριστούγεννα και το Πάσχα.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις ανέφερε πως το 2021 υπήρχαν 150.000 εκκρεμείς συντάξεις ενώ τώρα υπολογίζονται αυτές σε 60.000. «Τώρα θα τρέξουμε λίγο να τελειώσουμε μέχρι το καλοκαίρι για να πάρουν σειρά οι επικουρικές» συμπλήρωσε.

Κλείνοντας την παρέμβασή του στο συνέδριο RGC στην Πάτρα τόνισε πως για φέτος τουλάχιστον δεν φαίνεται να «ξεπαγώνουν» οι τριετίες καθώς, δεν αναμένεται να πέσει η ανεργία κάτω από 10%.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία: Νέα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1370 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα.

Φακελάκι… μαγικό! Αναστέλλει την ωρίμανση φρούτων και λαχανικών και επιμηκύνει το χρόνο ζωής τους

Μια καινοτόμος λύση βασισμένη σε φυτικά συστατικά, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα των ενεργών συσκευασιών σε φρούτα και λαχανικά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα