Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έτσι ξαφνικά… το σούσι έγινε το πιο δημοφιλές μεσημεριανό στη Βρετανία

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΈτσι ξαφνικά... το σούσι έγινε το πιο δημοφιλές μεσημεριανό στη Βρετανία
spot_img

Το σούσι εκτόπισε εύκολα το αγαπημένο γεύμα των Βρετανών, το σάντουιτς με καπνιστό σολομό.

Το ιαπωνικό σούσι με ρύζι είναι πλέον τόσο δημοφιλές που έχει γίνει το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο premium κύριο μεσημεριανό γεύμα στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με δελτίο τύπου της Βρετανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Tesco.

Η ζήτηση στην Tesco έχει αυξηθεί τόσο πολύ που το σούσι έχει αντικαταστήσει ακόμη και το σάντουιτς με καπνιστό σολομό το οποίο μέχρι σήμετα κατείχε τα πρωτεία ως το αγαπημένο μεσημεριανό γεύμα της Βρετανίας. 

 Από την αρχή του έτους, όταν η Tesco παρουσίασε το Clubcard Meal Deal των 5 £, οι πωλήσεις σούσι έχουν εκτοξευθεί κατά 90%. Το σούπερ μάρκετ πουλά τώρα 21 εκατομμύρια πακέτα σούσι ετησίως.  Ένας από τους κύριους λόγους για την αυξανόμενη δημοτικότητα του σούσι είναι ότι είναι ένα σνακ χωρίς “φασαρία” που μπορεί να καταναλωθεί εν κινήσει.

Η Ιστορία του σούσι

Το σούσι ξεκίνησε περίπου το 500 π.Χ., όταν οι νοτιοανατολικοί Ασιάτες διαπίστωσαν ότι το ωμό ψάρι μπορούσε να διατηρηθεί τοποθετώντας το ανάμεσα σε ρύζι με ξύδι. Η διαδικασία πιστεύεται ότι έφτασε στην Ιαπωνία περίπου το 600 μ.Χ. και γρήγορα έγινε δημοφιλής ως λιχουδιά.
 
Το σύγχρονο σούσι, όπως το ξέρουμε, ξεκίνησε τον 19ο αιώνα όταν ένας πλανόδιος πωλητής στην ιαπωνική πόλη Έντο, τώρα Τόκιο, διαμόρφωσε με τα χέρια του ρύζι και πρόσθεσε μια φέτα ωμό ψάρι στην κορυφή.  
Έγινε αμέσως επιτυχία και η ζήτηση αυξήθηκε γρήγορα σε όλη την Ιαπωνία για να γίνει η γαστρονομική τέχνη που έχει γίνει σήμερα.
 
Το φύκι – ή nori – που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα προστέθηκε αργότερα για να μην κολλάει στα δάχτυλα. Εκτός από ένα νόστιμο σνακ, το σούσι είναι επίσης θρεπτικό με τη λωρίδα σολομού που μπαίνει συνήθως στην κορυφή. 
 
Ο σολομός, που θεωρείται υπερτροφή, είναι μια εξαιρετική πηγή ωμέγα 3 που βοηθά στη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμινών, ιδιαίτερα της βιταμίνης Ε, η οποία είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των κυτταρικών μεμβρανών και διατηρεί το δέρμα υγιές ενώ υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο