Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022
14.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέοι Αγρότες: Ολοκληρώθηκε το συνέδριο EUandU της ΕΕ στην Ελλάδα

ΑρχικήΝέαΝέοι Αγρότες: Ολοκληρώθηκε το συνέδριο EUandU της ΕΕ στην Ελλάδα
spot_img

Η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα έχοντας σαν προτεραιότητα το Σχέδιο Ανάκαμψης για την Ευρώπη (NGEU)  και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, διοργάνωσε στις 4 Φεβρουαρίου διαδικτυακά το 4ο ετήσιο συνέδριο EUandU.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε μία χρονιά που έχει ανακηρυχθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας (ΕΥΥ) και είχε ως βασικούς στόχους να υποστηρίξει, να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τους νέους της περιοχής της Θεσσαλίας αλλά και όλης της Ελλάδας να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, μέσω της αναζήτησης κατάλληλης απασχόλησης  ή επιχειρηματικής ιδέας σε αυτούς τους τομείς.

Στο φετινό συνέδριο εντάχθηκε και η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης (CoFE) καθώς πραγματοποιήθηκε διάλογος πολιτών με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αρμόδιο για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτη Σχοινά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών,  Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

Ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής δήλωσε «Η γεωργία και η αγροτική πολιτική είναι το κατεξοχήν θέμα που αφορά τη Θεσσαλία… Η συγκυρία που κάνουμε αυτή τη κουβέντα είναι πολύ σημαντική, γιατί βρισκόμαστε στην αρχή του νέου επταετούς κύκλου του κοινοτικού προϋπολογισμού για την περίοδο 2021-2027. Βρισκόμαστε στην αρχή του Ταμείου Ανάκαμψης, με πολύ σημαντικούς, κολοσσιαίους πόρους, για να στηρίξουμε και την Ανάκαμψη και τη δίδυμη μετάβαση προς τη Πράσινη και Ψηφιακή Ευρώπη

Χαιρετισμό απηύθυνε η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Νιόβη Ρίγκου, η οποία δήλωσε «Η φετινή διοργάνωση EUandU με τίτλο «Καλλιέργησε τις ιδΕΕς σου η καινοτομία στη γεωργία με κοινοτική στήριξη», εστιάζει στην Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκή Ένωσης. Η Πράσινη Συμφωνία είναι η στρατηγική της Ένωσης για μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη. Αυτή η στρατηγική αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στα πλαίσια του Σχεδίου Ανάκαμψης για την Ευρώπη, το Next Generation EU. Είναι το σχέδιο που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να βοηθήσει τα κράτη-μέλη της να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας. Η πράσινη μετάβαση είναι η πυξίδα μας για το μέλλον».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός μίλησε για την Πράσινη Συμφωνία της ΕΕ, η οποία αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της Επιτροπής στο πλαίσιο του σχεδίου ανάκαμψης για την Ευρώπη και την σημασία που έχει για την ανάπτυξη της περιφέρειας.

Οι εγγεγραμμένοι συμμετέχοντες που παρακολούθησαν το συνέδριο από την ιστοσελίδα της Αντιπροσωπείας καθώς και ο αριθμός θεατών στα κοινωνικά δίκτυα έφτασε τους 1537. Οι νέες και νέοι, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις προοπτικές της στην Ελλάδα, καθώς και για την εφαρμογή της μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την στήριξη εγχειρημάτων στον αγροτικό τομέα. Ενδεικτικά είναι τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα όπως: «Η σημαντικότητα των προγραμμάτων LEADER πρέπει να αποτυπωθεί στο νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, με περισσότερους πόρους. Τα αποτελέσματα θα είναι πολλαπλασιαστικά για την ελληνική ύπαιθρο».

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν επίσης για καινοτόμες ιδέες στον αγροτικό τομέα, μοντέλα επιτυχημένων συνεργασιών όπως συνεταιρισμοί και μεταποιητικές επιχειρήσεις καθώς και τοπικά προϊόντα ΠΟΠ από την περιοχή της Θεσσαλίας.

Πηγή: youtube

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Food Experts’ Awards: “Άνοιξαν” τα διεθνή βραβεία καινοτομίας και αριστείας του κλάδου Τροφίμων και Ποτών

To Cibum ανακοινώνει και επίσημα τα FEA, τα βραβεία αναγνώρισης και επιβράβευσης της προόδου στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών.

TomKat Solution: Η απάντηση στο πολυστυρένιο με νέα, βιώσιμη και έξυπνη συσκευασία

Η εταιρεία TomKat Global Solutions δημιουργεί μια νέα συσκευασία ως εναλλακτική του πολυστυρένιου, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον 10 φορές και διαθέτει σύστημα ιχνηλασιμότητας.

Ευρωπαϊκή επιδημία Salmonella Mbandaka από κοτόπουλο – 196 κρούσματα, ένας νεκρός

Οι αρχές προειδοποιούν ότι ο κίνδυνος δηλητηριάσεων εξακολουθεί να υπάρχει καθώς δεν έχει εντοπιστεί η εστία.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα