Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τετάρτη, 19 Μαρτίου, 2025
8.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

#EUChooseSafeFood: EFSA και κράτη μέλη της ΕΕ ξεκινούν το δεύτερο έτος της κοινής εκστρατείας

ΑρχικήΝέα#EUChooseSafeFood: EFSA και κράτη μέλη της ΕΕ ξεκινούν το δεύτερο έτος της κοινής εκστρατείας
spot_img

Το ζητούμενο της εκστρατείας #EUChooseSafeFood είναι να βοηθήσει τους καταναλωτές να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τις καθημερινές επιλογές τροφίμων.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μιας ημερομηνίας «ανάλωση έως» και «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από» στις ετικέτες των τροφίμων μου; Υπάρχουν κανόνες υγιεινής των τροφίμων που πρέπει να επιμείνω στο σπίτι για να κρατήσω την οικογένειά μου ασφαλή; Πρέπει να ανησυχώ για τα πρόσθετα τροφίμων;

- Advertisement -

Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους Ευρωπαίους καταναλωτές και η εκστρατεία #EUChooseSafeFood απαντά με τη μετάφραση της επιστήμης πίσω από την ασφάλεια των τροφίμων της ΕΕ. Με βάση την επιτυχή πρώτη φάση, δρομολογήθηκε ένα δεύτερο έτος της εκστρατείας για την κάλυψη μιας σειράς νέων θεμάτων.   

Το ζητούμενο της εκστρατείας #EUChooseSafeFood είναι να βοηθήσει τους καταναλωτές να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τις καθημερινές επιλογές τροφίμων. Η πανευρωπαϊκή εκστρατεία προσφέρει πρακτικές και προσβάσιμες πληροφορίες στους καταναλωτές, τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιούν όταν αγοράζουν και καταναλώνουν τρόφιμα — από τη βοήθεια στην ανάγνωση των ετικετών και την κατανόηση των προσθέτων, έως την παροχή συμβουλών σχετικά με την προετοιμασία και την αποθήκευση τροφίμων.

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε στις 16 Μαΐου, με το δεύτερο έτος της εκστρατείας να βασίζεται στο πρώτο, διευρύνοντας το φάσμα των θεμάτων για τα οποία οι καταναλωτές μπορούν να μάθουν, με την υγεία των φυτών, τα νέα τρόφιμα και τα συμπληρώματα διατροφής, που προστέθηκαν πρόσφατα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της EFSA, Bernhard Url, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη της εκστρατείας: «Οι καταναλωτές στην ΕΕ μπορούν να είναι απολύτως βέβαιοι ότι τα τρόφιμα που βάζουν στο τραπέζι τους είναι ασφαλή. Μπορούν να εμπιστευτούν το σύστημα της ΕΕ για την ασφάλεια των τροφίμων και την επιστημονική γνώση στην ίδρυσή του, η οποία συμβάλλει στη διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων μας εδώ και 20 χρόνια. Η #EUChooseSafeFood αποτελεί σημαντικό παράδειγμα της συνεργασίας μας με τις εθνικές αρχές για την ασφάλεια των τροφίμων και της συνεργασίας μας με τις οργανώσεις καταναλωτών, τους παραγωγούς τροφίμων και την κοινωνία των πολιτών.»

Με κύριο στόχο τους Ευρωπαίους πολίτες ηλικίας 25 έως 45 ετών, η εκστρατεία θα εξηγήσει επίσης τον ρόλο της EFSA στη συμβολή της στην ευρωπαϊκή νομοθεσία που προστατεύει τους καταναλωτές και ολόκληρη την τροφική αλυσίδα.

Μια εργαλειοθήκη #EUChooseSafeFood που περιλαμβάνει εικόνες, ταινίες μικρού μήκους και δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε διάφορες γλώσσες είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο της εκστρατείας, διευκολύνοντας τις εθνικές αρχές και ενώσεις να συμμετάσχουν στην εκστρατεία.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://campaigns.efsa.europa.eu/EUChooseSafeFood

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα προειδοποίηση για τη Σοκολάτα Dubai – Καρκινογόνα συστατικά, απομίμηση σοκολάτας και επικίνδυνες χρωστικές

Νέες εργαστηριακές αναλύσεις προϊόντων σοκολάτας Dubai, επιβεβαιώνουν ότι πολλοί παραγωγοί, χρησιμοποιούν επικίνδυνες και κακής ποιότητας πρώτες ύλες και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές

Εντομοφαγία: Οι ξεκαρδιστικές απαντήσεις Ελλήνων καταναλωτών σε έρευνα 4 Πανεπιστημίων

Σύντομα θα δούμε στα ράφια και των ελληνικών σουπερμάρκετ βρώσιμα έντομα ή τρόφιμα που περιέχουν σκόνη εντόμων. Πόσο έτοιμοι είναι όμως οι Έλληνες καταναλωτές; Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσαν, σε έρευνα 4 Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Καταγγελία στον ΕΦΕΤ: “Κλειστόν” λόγω… υποστελέχωσης – Ακούστε την αυτοματοποιημένη απάντηση του Φορέα

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά, ότι ο έλεγχος των τροφίμων ως κρατική ευθύνη και η ασφάλεια της υγείας των καταναλωτών, δεν αποτελεί προτεραιότητα των ελληνικών κυβερνήσεων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα