Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
23.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Eurostat: Η Ελλάδα δεύτερη σε παραγωγή ροδάκινων και νεκταρινιών και τρίτη σε καρπούζια

ΑρχικήΝέαEurostat: Η Ελλάδα δεύτερη σε παραγωγή ροδάκινων και νεκταρινιών και τρίτη σε καρπούζια
spot_img

Η παραγωγή των καλοκαιρινών φρούτων μειώθηκε -6,3% το 2022.

Το 2022, η συνδυασμένη συγκομιδή της ΕΕ σε μοσχοπέζια, καρπούζια, φράουλες, ροδάκινα και νεκταρίνια ήταν 8,6 εκατομμύρια τόνοι, αντιπροσωπεύοντας μείωση 6,3% σε σχέση με το επίπεδο το 2021 (9,2 εκατομμύρια τόνοι). Αυτή η ύφεση οφειλόταν στη χαμηλότερη συγκομιδή της παραγωγής μοσχοβολιών (-9,5% το 2022) και καρπουζιών (18,4% το 2022). Πράγματι, η παραγωγή ροδάκινων και νεκταρινιών αυξήθηκε (+5,6% το 2022) και αυτή των φραουλών παρέμεινε σχετικά αμετάβλητη.

Η Ισπανία ήταν ο κύριος παραγωγός της ΕΕ των καλοκαιρινών φρούτων

Η Ισπανία είναι βασικός παραγωγός καλοκαιρινών φρούτων στην ΕΕ. Παρήγαγε σχεδόν τα μισά (45,4%) των καρπουζιών της ΕΕ, σχεδόν το ένα τρίτο (32,0%) των πεπονιών (μοσχοβολάκια) και περισσότερο από το ένα τέταρτο (27,3%) τόσο των φραουλών, όσο και των ροδάκινων και των νεκταρίνων της (26,9%) το 2022. 

Ομοίως, η Ιταλία παρήγαγε λίγο περισσότερο από το ένα τρίτο (36,1%) τόσο τωνπεπονιών της ΕΕ, όσο και των ροδάκινων και των νεκταρίνων (35,6%), καθώς και το ένα τέταρτο (25,6%) των καρπουζιών της.

Για ορισμένα συγκεκριμένα καλοκαιρινά φρούτα, άλλα μέλη της ΕΕ ήταν βασικοί παραγωγοί: η Πολωνία κατέλαβε τη δεύτερη θέση για την παραγωγή φράουλας (16,7% του συνόλου της ΕΕ), η Ελλάδα δεύτερη για την παραγωγή ροδάκινων και νεκταρινιών (27,1%) και τρίτη για τα καρπούζια (12,4%), η Γαλλία τρίτη για την παραγωγή πεπονιών (18,8%) και η Γερμανία τρίτη για την παραγωγή φράουλας (11%).

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.

Άρχισαν οι εγγραφές στα FEA 2024, τον θεσμό επιβράβευσης της αριστείας στον κλάδο των τροφίμων

Διάκριση, προβολή και σημαντικά έπαθλα που προσφέρουν οι χορηγοί των FΕΑ 2024 στους νικητές.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα