Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
20.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Eurostat: Το 8,6% των Ευρωπαίων δεν είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά ένα κανονικό γεύμα

ΑρχικήΝέαEurostat: Το 8,6% των Ευρωπαίων δεν είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά ένα κανονικό γεύμα
spot_img

Το 2020, το 8,6% του πληθυσμού της ΕΕ και περισσότεροι από ένας στους πέντε ανθρώπους που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας (21,7%) δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά ένα γεύμα με κρέας, ψάρι ή ένα ισοδύναμό τους με λαχανικά κάθε δεύτερη ημέρα. Επιπλέον, το 3,3% του πληθυσμού της ΕΕ και ένα στα δέκα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας (9,7%) δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για σύνδεση στο internet. Πρόκειται για δύο από τα δεκατρία στοιχεία που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό του σοβαρού ποσοστού υλικής και κοινωνικής στέρησης.

Ποσοστό του πληθυσμού που δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά ένα γεύμα με κρέας, ψάρι ή χορτοφαγικό ισοδύναμο κάθε δεύτερη ημέρα, 2020 Πηγή: Eurostat

Το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα γεύμα με κρέας, ψάρι ή ισοδύναμο χορτοφαγικών γευμάτων, καταγράφηκε στη Βουλγαρία (54,6%), ακολουθούμενη από την Ελλάδα (45,6%) Από την άλλη, το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στην Κύπρο (3,8%), ακολουθούμενη από την Ιρλανδία (3,9%), το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία (και οι δύο 6,6%).

Bar graph: Share of the population unable to afford internet connection, as % of total population and % of people at-risk-of-poverty, in 2020, in the EU MS

Το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη σύνδεση στο διαδίκτυο καταγράφηκε στη Ρουμανία (40,9%), ακολουθούμενο από τη Βουλγαρία (26,6%). Από την άλλη, το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στη Σουηδία (1,1%), ακολουθούμενο από την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο (και τα δύο από 1,3%).

Και για τους δύο δείκτες, τα μερίδια ήταν χαμηλότερα σε κάθε χώρα για το συνολικό πληθυσμό σε σύγκριση με τα άτομα που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας.

Πηγή: Eurostat

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα