Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
21 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η άνοδος των ελληνικών εξαγωγών βασίζεται στα τρόφιμα

ΑρχικήΝέαΕξαγωγέςΗ άνοδος των ελληνικών εξαγωγών βασίζεται στα τρόφιμα
spot_img

Η πιο μεγάλη αύξηση καταγράφεται στην κατηγορία του ελαιόλαδου σε ποσοστό 135%, με την αξία να αυξάνεται μέσα σε μόλις 5 μήνες κατά 506 εκατ. ευρώ.

«Η αύξηση των εξαγωγών τροφίμων και συνολικά των ελληνικών εξαγωγών τους πρώτους μήνες του έτους, αποδεικνύει ότι η συστηματική προσπάθεια και ο σχεδιασμός από τους Έλληνες παραγωγούς και μεταποιητές αφενός και η ταυτόχρονη επιθετική πολιτική από την οικονομική διπλωματία η οποία ανοίγει νέες αγορές αφετέρου, οδηγεί τα ελληνικά προϊόντα σε περίοπτη θέση σε όλες της αγορές του κόσμου. Η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και τα μέτρα της κυβέρνησης να στοχεύουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας τόσο από τις μεγάλες, όσο και από τις μικρές επιχειρήσεις και τους συνεταιρισμούς».

   Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γιάννης Μασούτης, με αφορμή την αύξηση 6% -χωρίς να συμπεριληφθούν τα πετρελαιοειδή- των ελληνικών εξαγωγών το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

   Όπως υπογραμμίζεται από την ΚΕΕΕ, η άνοδος των εξαγωγών βασίζεται στα τρόφιμα, τα οποία αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 13%.

   Η ΚΕΕΕ αναφέρει ότι «τα ελληνικά εξαγώγιμα τρόφιμα και ποτά αντιμετωπίζονται από την παγκόσμια αγορά ως πρώτης ποιότητας σχεδόν σε όλους τους κλάδους, με αποτέλεσμα να ξεπερνούν τα 4 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 25,4%. Η πιο μεγάλη αύξηση καταγράφεται στην κατηγορία του ελαιόλαδου σε ποσοστό 135%, με την αξία να αυξάνεται μέσα σε μόλις 5 μήνες κατά 506 εκατ. ευρώ, φτάνοντας τα 882 εκατ. ευρώ. Στα παρασκευάσματα λαχανικών και φρούτων η αξία των εξαγωγών ανήλθε στα 577 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 10,6%, ενώ στους καρπούς και τα φρέσκα φρούτα έφτασε στα 592,7 εκατ. ευρώ – 111,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα».

ΑΠΕ

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα