Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου, 2024
12.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας: Νέοι κανόνες για τη βελτίωση των κλινικών δοκιμών

ΑρχικήΝέαΕυρωπαϊκή Ένωση Υγείας: Νέοι κανόνες για τη βελτίωση των κλινικών δοκιμών
spot_img

Από σήμερα, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, οι διαδικασίες αξιολόγησης και εποπτείας των κλινικών δοκιμών θα εναρμονιστούν σε ολόκληρη την ΕΕ, ιδίως μέσω ενός συστήματος πληροφοριών για τις κλινικές δοκιμές (CTIS) το οποίο διαχειρίζεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Από αυτή την ημερομηνία θα τεθεί σε εφαρμογή ο κανονισμός για τις κλινικές δοκιμές. Ο κανονισμός θα βελτιώσει τον τρόπο διεξαγωγής των κλινικών δοκιμών στην ΕΕ, διασφαλίζοντας τα υψηλότερα δυνατά πρότυπα ασφάλειας για τους συμμετέχοντες και αυξημένη διαφάνεια των πληροφοριών σχετικά με τις δοκιμές.

Χαιρετίζοντας αυτό το σημαντικό βήμα, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Ο κανονισμός για τις κλινικές δοκιμές αποτελεί ένα σημαντικό και θετικό βήμα για τους Ευρωπαίους ασθενείς και μας φέρνει πιο κοντά σε μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας. Θα μας επιτρέψει να εγκρίνουμε ταχύτερα τις κλινικές δοκιμές στα κράτη μέλη μας, βελτιώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητα της κλινικής έρευνας στο σύνολό της. Ταυτόχρονα, θα διατηρηθούν τα υψηλά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας που έχουν ήδη θεσπιστεί για τις εν λόγω δοκιμές. Με σχεδόν 4.000 κλινικές δοκιμές να διεξάγονται ήδη κάθε χρόνο στην ΕΕ, ο κανονισμός θα καταστήσει τη ζωτικής σημασίας έρευνα, ακόμα πιο επωφελή για τους ερευνητές και τους ασθενείς που εξαρτώνται περισσότερο από γρήγορες και αξιόπιστες κλινικές δοκιμές.»

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πατατάκια: Ευρήματα μελέτης σε 14 μάρκες για επικίνδυνες ουσίες, φυσικοχημικές και αισθητηριακές ιδιότητες

Πόσο ικανοποιείται η απαίτηση των καταναλωτών, για πιο υγιεινά πατατάκια χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και την ποιότητα.

Μελομακάρονα εμπορίου: Το συντηρητικό που περιέχουν και το “ψεύτικο” συστατικό

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα συντηρητικά και τα πρόσθετα στα μελομακάρονα εμπορίου.

Τα 8 πιο κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη βιομηχανία τροφίμων

Ομάδα εμπειρογνωμόνων από την ακαδημαϊκή κοινότητα και τη βιομηχανία, ξεχώρισε τα πιο σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία τροφίμων που σχετίζονται με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων από ερευνητική σκοπιά.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο