Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ferrero: Οι πυρετώδεις εργασίες για επαναλειτουργία του εργοστασίου τον Ιούνιο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνFerrero: Οι πυρετώδεις εργασίες για επαναλειτουργία του εργοστασίου τον Ιούνιο
spot_img

Όλες οι γραμμές παραγωγής αποσυναρμολογούνται, καθαρίζονται και συναρμολογούνται ξανά 1000 εργάτες δουλεύουν μέρα νύχτα, 7 ημέρες την εβδομάδα

Μετά τα εκατοντάδες κρούσματα σαλμονέλας σε μικρά παιδιά από τα Kinder, το εργοστάσιο έκλεισε με εντολή των αρχών αλλά η Ferrrero δεν έχασε χρόνο. Δεκάδες συνεργεία με περισσότερους από 1000 εργάτες δουλεύουν επτά ημέρες την εβδομάδα σε δύο βάρδιες για να καθαρίσουν σχολαστικά ολόκληρη τη μονάδα παραγωγής. Μάλιστα εκτός από τους εργαζομένους της η Ferrero επιστράτευσε επιπλέον 200 άτομα για να επιταχύνει τις διαδικασίες καθαρισμού του εργοστασίου.

Όλες οι γραμμές παραγωγής αποσυναρμολογούνται, καθαρίζονται και συναρμολογούνται ξανά. Συνολικά, εμπλέκονται έως και 10.000 ανταλλακτικά, δήλωσε η εταιρεία στην εφημερίδα Le Soir. Επιπλέον, θα αντικατασταθούν δεξαμενές πρώτων υλών και σωληνώσεις έως 300 μέτρα. Αυτές οι εργασίες αντικατάστασης θα κοστίσουν στη Ferrero 500.000 ευρώ.

Το αίτημα για επαναλειτουργία της μονάδας υπεβλήθη την περασμένη εβδομάδα στις αρχές και η απόφαση θα πρέπει να βγει εντός των επομένων 30 ημερών.

Μέχρι σήμερα, κανείς δεν έχει δώσει ή βρει την απάντηση για την αιτία των κρουσμάτων σαλμονέλωσης, ούτε καν η Afsca, η έρευνα της οποίας είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Ferrero στο Βέλγιο Laurence Evrard, ξεκίνησε βαθύς καθαρισμός των γραμμών παραγωγής, οι οποίες θα αποσυναρμολογηθούν και θα συναρμολογηθούν εκ νέου, ενώ παράλληλα θα αντικατασταθεί ολόκληρο το κύκλωμα βουτύρου γαλακτοκομικών προϊόντων, από τις δεξαμενές πρώτων υλών έως τις γραμμές παραγωγής. Οι σωλήνες αυτοί έχουν συνολικό μήκος 300 μέτρα. “Αυτή η εργασία αντικατάστασης θα μας κοστίσει 500.000 ευρώ αλλά το συνολικό κόστος της ανακαίνισης του συστήματος δεν είναι ακόμη γνωστό αυτή τη στιγμή” είπε ο Laurence Evrard.

Για να πραγματοποιήσει αυτές τις εργασίες, η Ferrero ανακάλεσε όλους τους υπαλλήλους της και ζήτησε επιπλέον 200 εξωτερικούς συνεργάτες. «Αυτή τη στιγμή, 1.000 άτομα εργάζονται στο εργοστάσιο, 7 ημέρες την εβδομάδα, με δύο βάρδιες την ημέρα, ώστε να είμαστε σε λειτουργία το συντομότερο δυνατό», διευκρινίζει ο Laurence Evrard. 

Να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι είναι μια βασική περίοδος για την εταιρεία. Παραδοσιακά, αυτή την περίοδο κατασκευάζει τα προϊόντα της για το δεύτερο μέρος του έτους, συμπεριλαμβανομένων των εορτών αλλά η εταιρεία δεν μπορεί να δώσει ημερομηνία έναρξης παραγωγής και επιστροφής των προϊόντων στην αγορά.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Τυρί: 6 συμβουλές για να ΜΗΝ χαλάσει πριν την ώρα του – Μπορούμε να το καταναλώσουμε εάν έχει πιάσει μούχλα;

Το τυρί είναι αρκετά ιδιαίτερο όσον αφορά την αποθήκευσή του και απαιτεί ειδική μεταχείριση - Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι για να το διατηρήσετε όσο το δυνατό περισσότερο

Προβληματισμός με την απόφαση του FDA για τις «φθαλικές ενώσεις» στις συσκευασίες

Η πρόσφατη δήλωση του FDA ότι δεν πρόκειται να επιβάλει πλήρη απαγόρευση στις φθαλικές ενώσεις που βρίσκονται συνήθως σε συσκευασίες γρήγορου φαγητού, εξόργισε επιστήμονες και περιβαλλοντικές ομάδες που πιέζουν για την απομάκρυνσή τους.

Salmonella: Το… “μπέρδεμα” με την επικινδυνότητα ή μη, των διάφορων ορότυπων σαλμονέλας, λύνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να λύσει το θέμα σχετικά με το εάν είναι ασφαλή τα προϊόντα νωπού κρέατος πουλερικών που έχουν εντοπιστεί με άλλους τύπους σαλμονέλας, εκτός από S. enteriditis και S. typhimurium, τα μόνα που έχουν χαρακτηριστεί από την ΕΕ επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα