Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
17 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Fooderloo: Η πολλά υποσχόμενη startup των φοιτητών από την Κύπρο, για τη σπατάλη τροφίμων

ΑρχικήΝέαFooderloo: Η πολλά υποσχόμενη startup των φοιτητών από την Κύπρο, για τη σπατάλη τροφίμων
spot_img

Το Fooderloo, που ιδρύθηκε από φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής, του πανεπιστημίου Κύπρου, τους Μάριο Παφίτη, Βαλεντίνο Παρίζα και Ιωάννη Ευγενίου και ξεκίνησε ως μια απλή ιδέα σε ένα μάθημα, λύνει το πρόβλημα του Food waste. Πρόκειται για μία πλατφόρμα, που παίζει τον ρόλο του «μεσάζοντα»  για να μην χάνονται άσκοπα τρόφιμα. Οι προμηθευτές (παραγωγή, βιομηχανία, supermarket, εστιατόρια, φούρνοι) μπορούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους κοντά στην ημερομηνία λήξης τους και οι χρήστες να μπουν στην πλατφόρμα να τα επιλέξουν και να τα αγοράσουν σε χαμηλότερες τιμές

Ο Μάριος Παφίτης, 4ετής φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος της ομάδας που κέρδισε το 1ο Βραβείο στα StudentLife Awards 2020, τον θεσμό που επιβραβεύει τους πιο δραστήριους και κοινωνικά ενεργούς φοιτητές, μίλησε στο studentLife για την strat up.

«Οι περισσότερες startup γεννιούνται μέσα από ένα γκαράζ στη Silicon Valley. Η δική μας, η Fooderloo, γεννήθηκε μέσα από το μάθημα Επιχειρηματικότητας ΔΕΔ369, του Πανεπιστημίου Κύπρου» είπε ο Μάριος.

Μάριος Παφίτης

«Αρχικά, η ομάδα μας αποτελείτο από τον Βαλεντίνο Παρίζα, Ιώαννη Ευγενίου και εμένα, και οι τρεις στο 4 έτος Πληροφορικής και έχει ως μέντορα της την Δρ Ντάινα Νικολάου (Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Κύπρου). Σήμερα, έχουν προστεθεί 2 νέα μέλη στην ομάδα, ο Μάριος Αριστοδήμου και ο Αλέξανδρος Βαριάνος»

«Το μάθημα μας ώθησε να αναπτύξουμε τις επιχειρηματικές μας δεξιότητες και να εξερευνήσουμε τα οφέλη που έχει να προσφέρει ο κόσμος της επιχειρηματικότητας, τόσο σε εμάς, όσο και στην κοινωνία. Με άλλα λόγια, μας έμαθε να σκεφτόμαστε έξω από το κουτί, προσπαθώντας να εφαρμόσουμε στην πράξη όλες τις γνώσεις που είχαμε αντλήσει μέχρι σήμερα από την Πληροφορική» τόνισε ο δραστήριος Μ. Παφίτης και εξήγησε πως η Fooderloo έχει ως κύριο στόχο να μειώσει το τεράστιο πρόβλημα της Σπατάλης Τροφίμων (Food Waste), αλλά και να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις στην αγορά προϊόντων ή φαγητών σε χαμηλότερες τιμές. Η Σπατάλη Τροφίμων καθίσταται ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ανθρωπότητας, αφού καθημερινά το 1/3 του φαγητού καταλήγει στα σκουπίδια, συμβάλλοντας στο φαινόμενο του θερμοκηπίου εξαιτίας της παραγωγής CO2″.

Μέσω της εφαρμογής (Android/iOS) και της ιστοσελίδας, διάφοροι προμηθευτές, όπως Υπεραγορές, Εστιατόρια, Φούρνοι κλπ., θα μπορούν να διαθέτουν σε χαμηλότερες τιμές τα προϊόντα που βρίσκονται κοντά στην ημερομηνία λήξης τους. Με αυτόν τον τρόπο τα προϊόντα θα μπορούν να αγοράζονται από πελάτες, όπως επιχειρήσεις, φοιτητές, οικογένειες, κλπ., έτσι ώστε να μην καταλήγουν στα σκουπίδια. Ακόμη, η Fooderloo επιτρέπει δωρεές μεταξύ πελατών για προϊόντα τα οποία έχουν στο σπίτι και δεν τα χρειάζονται πια.

«θέλουμε να εξελίξουμε τη Fooderloo, επεκτείνοντάς την στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι ο συνδυασμός του μεταπτυχιακού σε μια ξένη χώρα, με την επέκταση της startup είναι εφικτός, και θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για να το πετύχω.» είπε ο φέρελπις Μάριος Παφίτης.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη ακρυλαμιδίου.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα