Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
11.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φούρνος στα Άνω Πατήσια είχε βαρύτερα κουτιά από το επιτρεπόμενο

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΦούρνος στα Άνω Πατήσια είχε βαρύτερα κουτιά από το επιτρεπόμενο
spot_img

Φούρνος βρέθηκε να χρησιμοποιεί κουτιά συσκευασίας με βάρος μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο, επιβαρύνοντας τους καταναλωτές.

Νέο περιστατικό χρήσης κουτιών συσκευασίας με μεγαλύτερο βάρος από το επιτρεπόμενο εντόπισαν επιθεωρητές της Περιφέρειας Αττικής. Όπως διαπίστωσαν μετά από έλεγχο που έγινε στις 2 Οκτωβρίου το αρτοποιείο στα Άνω Πατήσια διέθετε και χρησιμοποιούσε κουτιά για διάθεση ειδών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας: Α. Νο 2 με βάρος 55γρ. αντί του ορθού μέγιστου επιτρεπτού βάρους 40 γρ. (υπέρβαση 15 γρ) & Β. Νο 6 με βάρος 85 γρ. αντί του ορθού μέγιστου επιτρεπτού βάρους 70γρ. (υπέρβαση 15 γρ). Στον φούρνο επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 ευρώ,

Δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζονται αρτοποιεία με μεγαλύτερο βάρος χάρτινων συσκευασιών από το επιτρεπόμενο, επιβαρύνοντας την τσέπη του πελάτη. Στις αρχές Σεπτεμβρίου επιβλήθηκε πρόστιμο σε φούρνο στη Συγγρού για χρήση κουτιών με μεγαλύτερο βάρος από το μέγιστο επιτρεπόμενο, όπως και σε φούρνο ΒΕΝΕΤΗ στους Αμπελόκηπους καθώς και σε πρατήριο Άρτου στη Λ. Ιωνίας.

Σύμφωνα με τον σχετικό κανονισμό  ειδικά για τους περιέκτες (τα κυτία) που χρησιμοποιούνται για τη διάθεση στο καταναλωτικό κοινό ειδών ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας με μικτοβαρή ζύγιση παρουσία του πελάτη και τα οποία κυκλοφορούν στο εμπόριο με τα αναφερόμενα στον παρακάτω πίνακα ενδεικτικά νούμερα, πρέπει να ανήκουν στην κάτωθι σειρά ονομαστικού όγκου και να έχουν το αντίστοιχο μέγιστο βάρος.

Ενδεικτικό No  Όγκος περιέκτη σε λίτρα (L)  Μέγιστο βάρος σε γραμμάρια (g)  
20,940
31,530
41,860
62,570
82,980
103,9100

Η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.

«Βράσε το, για 5 λεπτά» – Οι νέες οδηγίες των αρχών για τις έτοιμες σούπες, μετά τον θάνατο γυναίκας από αλλαντίαση

Νέα αξιολόγηση και σύσταση του Υπουργείου Υγείας της Ιταλίας μετά τον θάνατο γυναίκας που έφαγε RTE σούπα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο