Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Φύκια Kombu: Το πρωτοπόρο και υγιεινό υποκατάστατο αλατιού

ΑρχικήΝέαΦύκια Kombu: Το πρωτοπόρο και υγιεινό υποκατάστατο αλατιού
spot_img

cibum team

Τα φύκια Kombu είναι γνωστά για την πλούσια, φρέσκια γεύση τους («Umami») και την καλή περιεκτικότητα σε μέταλλα, όπως το ιώδιο, το κάλιο και το μαγνήσιο. Το Kombu έχει λόγο νατρίου προς κάλιο μικρότερο από 1:5, κάτι το οποίο είναι καλό για την υγεία της καρδιάς.

Τα φύκια Kombu έχουν τη δυνατότητα να γίνουν ένα από τα βασικά υποκατάστατα αλατιού, αποτελώντας μια υγιή, φυσική και βιώσιμη εναλλακτική λύση αλατιού. Στην πραγματικότητα, τα υλικά αντικατάστασης νατρίου με βάση το kombu είναι διαθέσιμα στην παγκόσμια αγορά εδώ και αρκετό καιρό, με εταιρείες όπως οι Nikken Foods, Salt of the Earth, Yama Products και άλλες να έχουν ήδη λανσάρει σχετικές λύσεις.

Η κατηγορία προϊόντων σνακ, σύμφωνα με τη Mintel Global New Products Database, είναι μεταξύ των 10 κορυφαίων κατηγοριών που περιέχουν kombu στην κατηγορία τροφίμων και ποτών, και αναπτύσσεται ραγδαία κυρίως από την ιαπωνική αγορά.

Σύμφωνα με τα δεδομένα καταναλωτών της Mintel Global G35, το ποσοστό των Κινέζων καταναλωτών που αναφέρουν το «χαμηλό αλάτι» ως τον κορυφαίο παράγοντα που λαμβάνουν υπόψη όταν αγοράζουν τρόφιμα, αυξήθηκε από 15% το 2019 σε 22% το 2020.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο αριθμός των νέων προϊόντων που περιέχουν συστατικά που σχετίζονται με το kombu στην κατηγορία τροφίμων και ποτών, σημείωσε ραγδαία αύξηση από το 2018, με ένα σωρευτικό σύνολο άνω των 11.503 προϊόντων, κυρίως στις ακόλουθες κατηγορίες:

  • Έτοιμα γεύματα (30,3%),
  • Σάλτσες και μπαχαρικά (20,6%)
  • Σνακ (19,2%).

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι μάρκες που λανσάρουν συχνά νέα προϊόντα με kombu είναι: Aeon (έτοιμα τρόφιμα, σνακ, προϊόντα κρέατος), Calbee Foods (σνακ) και Toyo Suisan Kaisha (κυρίως noodles).

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα