Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γ. Μασούτης: Στη σωστή κατεύθυνση ο νέος αναπτυξιακός νόμος

ΑρχικήΝέαΓ. Μασούτης: Στη σωστή κατεύθυνση ο νέος αναπτυξιακός νόμος
spot_img

Στη σωστή κατεύθυνση για την ενίσχυση και τη στήριξη του ελληνικού επιχειρείν βρίσκεται ο Αναπτυξιακός νόμος, όπως επεσήμανε ο Ά Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Μασούτης, στην Αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής Παραγωγής και Εμπορίου.

Εκπροσωπώντας την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, ο κ. Μασούτης κατέθεσε τις παρατηρήσεις του για το Σχέδιο Νόμου με τίτλο: «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη».

Ο κ. Μασούτης επισήμανε πως “μια γενική παρατήρηση επί του νομοσχεδίου είναι ότι τα κίνητρα του νόμου θα πρέπει να αφορούν όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις, μικρές μεσαίες και μεγάλες τονίζοντας ότι κύριο μέλημα κατά την εφαρμογή του θα πρέπει να είναι η πλήρης απορρόφηση των κονδυλίων.

Χαρακτήρισε δε ως “ιδιαίτερα θετική εξέλιξη της τελευταίας στιγμής” το γεγονός ότι “η αξιολόγηση θα περάσει μέσω του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα” (ΕΦΕΠΑΕ), κάτι που ζητούσε η επιχειρηματική κοινότητα και θα βοηθήσει πολύ”.

Ο αντιπρόεδρος της ΚΕΕ επισήμανε ωστόσο ότι -μέχρι στιγμής- έχουν εξαιρεθεί (από την υπαγωγή στον αναπτυξιακό νόμο) κάποιοι ΚΑΔ (Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας), που αφορούν λαινεμπόριο χονδρεμπόριο αλλά και στη μεταποίηση, ιδιαίτερα όταν οι σχετικές επενδύσεις αφορούν σε τρίτους όπως στην περίπτωση των logistics.

“Οι ανάγκες στήριξης των επενδύσεων τόσο της μεταποιητικής βιομηχανίας, όσο και του χονδρεμπορίου και του λιανεμπορίου είναι ίδιες” τόνισε.

Υπογράμμισε πως ο αναπτυξιακός νόμος “έρχεται σε μια στιγμή που η οικονομία μας, βγαίνοντας από την ύφεση που προκάλεσε η πανδημία, προσπαθεί να σταθεροποιήσει την αναπτυξιακή δυναμική που κατέγραψε στο δεύτερο εξάμηνο του 2021″, ενώ γνωστοποίησε ότι εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθούν από την ΚΕΕ συγκεντρωτικά οι θέσεις της επιμελητηριακής κοινότητας”.

   Το νομοσχέδιο, μετά από τέσσερις πολύωρες συνεδριάσεις της Επιτροπής, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής και επί των άρθρων του, μόνο από τη ΝΔ. Κατά του νομοσχεδίου, τόσο επί της αρχής όσο και επί των άρθρων, τάχθηκαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση δήλωσαν ότι επιφυλάσσονται να τοποθετηθούν κατά τη συζήτηση και ψήφισή του από την Ολομέλεια, η οποία προσδιορίστηκε για την ερχόμενη Τρίτη 25 και Τετάρτη 26 Ιανουαρίου.

   Την ανάγκη επιμέρους βελτιωτικών αλλαγών επισήμαναν και βουλευτές της ΝΔ, μεταξύ των οποίων οι Θεόφιλος Λιονταρίδης, Στράτος Σιμόπουλος, Γιώργος Καρασμάνης, Στέφανος Γκίκας, Χρήστος Κέλλας και Μανούσος Βολουδάκης.

   Κλείνοντας τη συζήτηση στην Επιτροπή και απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα ιδιωτικών επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, επανέλαβε ότι «στην εξαντλητική διαβούλευση που διήρκησε ενάμιση χρόνο, με όλους ανεξαιρέτως τους εταίρους και τους αρμόδιους φορείς, λήφθηκαν υπόψη οι παρατηρήσεις και απόψεις που κατέθεσαν».

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

spot_img
spot_img

Must read

Τυρί: 6 συμβουλές για να ΜΗΝ χαλάσει πριν την ώρα του – Μπορούμε να το καταναλώσουμε εάν έχει πιάσει μούχλα;

Το τυρί είναι αρκετά ιδιαίτερο όσον αφορά την αποθήκευσή του και απαιτεί ειδική μεταχείριση - Τι πρέπει να κάνετε και τι όχι για να το διατηρήσετε όσο το δυνατό περισσότερο

Προβληματισμός με την απόφαση του FDA για τις «φθαλικές ενώσεις» στις συσκευασίες

Η πρόσφατη δήλωση του FDA ότι δεν πρόκειται να επιβάλει πλήρη απαγόρευση στις φθαλικές ενώσεις που βρίσκονται συνήθως σε συσκευασίες γρήγορου φαγητού, εξόργισε επιστήμονες και περιβαλλοντικές ομάδες που πιέζουν για την απομάκρυνσή τους.

Salmonella: Το… “μπέρδεμα” με την επικινδυνότητα ή μη, των διάφορων ορότυπων σαλμονέλας, λύνει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για να λύσει το θέμα σχετικά με το εάν είναι ασφαλή τα προϊόντα νωπού κρέατος πουλερικών που έχουν εντοπιστεί με άλλους τύπους σαλμονέλας, εκτός από S. enteriditis και S. typhimurium, τα μόνα που έχουν χαρακτηριστεί από την ΕΕ επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα