Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
16.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Βράβευση 29 επιστημόνων ως κορυφαίοι επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο

ΑρχικήΝέαΓεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Βράβευση 29 επιστημόνων ως κορυφαίοι επιστήμονες σε παγκόσμιο επίπεδο
spot_img

Απονομή τιμητικών επαίνων στα διακριθέντα μέλη του Πανεπιστημίου, τα οποία συγκαταλέγονται στη ανανεωμένη λίστα του εκδοτικού οίκου Elsevier με τους κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο.

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Κεντρικού Κτιρίου Διοίκησης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος, Καθηγητής,  εκφώνησε  τον Πανηγυρικό Λόγο με τίτλο: «Η εκπαίδευση στην Ελλάδα την περίοδο της Τουρκοκρατίας». Στην ομιλία του ο Πρύτανης αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης στα δύσκολα χρόνια του τουρκοκρατούμενου και σκληρού περιβάλλοντος ιδιαίτερα σε χρονικές περιόδους τριβής, αλλά και την τεράστια συμβολή της Εκκλησίας με την ίδρυση σχολείων. Επίσης, o Πρύτανης τόνισε τη σημαντική συμβολή του εθνομάρτυρα Ρήγα Φεραίου, ο οποίος με τη δημιουργία χαρτών της Βαλκανικής χερσονήσου και ειδικότερα με τη δημιουργία της Χάρτας της Ελλάδος, η οποία περιλαμβάνει ένα πλήθος πληροφοριών σχετικά με τα ελληνικά τοπωνύμια και την ιστορία του ελληνισμού, συνέβαλε ουσιαστικά στην ιστορική και γεωγραφική παιδεία του έθνους.

Επιπλέον, ακολούθησε χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού του Γ.Π.Α. κ. Διονυσίου Καλύβα, Καθηγητή και του Προέδρου του Συλλόγου Εργαστηριακού και Διδακτικού Προσωπικού του Γ.Π.Α. κ. Νικολάου Παπανδρέου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η απονομή τιμητικών επαίνων στα διακριθέντα μέλη του Πανεπιστημίου, τα οποία συγκαταλέγονται στη λίστα των κορυφαίων επιστημόνων στον κόσμο, σύμφωνα με την πρόσφατη ταξινόμηση της βιβλιομετρικής μελέτης του Ioannidis JPA., (2023), του εκδοτικού οίκου Elsevier, που δημοσιεύτηκε στις 4 Οκτωβρίου 2023 με τίτλο «Updated science-wide author databases of standardized citation indicators”. (https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/6), όπου περιέχει την ανανεωμένη λίστα κατάταξης με τους πιο σημαντικούς επιστήμονες στον κόσμο σε διάφορους επιστημονικούς τομείς.

Η λίστα αυτή ανακοινώνεται κάθε χρόνο και αξιολογεί την απήχηση του επιστημονικού έργου για σχεδόν 10.000.000 επιστήμονες ανά τον κόσμο, ταξινομώντας τους σε 22 επιστημονικά πεδία και 176 υπο-πεδία. Η ανάλυση που εκπονήθηκε από ομάδα ειδικών του Stanford University υπό τον Καθηγητή κ. John Ioannidis, διεξήχθη με βάση αριθμό δεικτών με επίκεντρο τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου τους κατά τη διάρκεια του έτους 2022 και αφορά σε αξιολόγηση των δεικτών αυτών για πέραν των 8.000.000 επιστημόνων παγκοσμίως. Επίσης,  απαριθμεί επιστήμονες των οποίων οι δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες έχουν επιταχύνει την πρόοδο στους αντίστοιχους τομείς τους και έχουν επηρεάσει την εξέλιξη της εργασίας άλλων ερευνητών.

Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σπυρίδων Κίντζιος, Καθηγητής και ένας από τους διακριθέντες επιστήμονες, στον σύντομο χαιρετισμό του εξήρε όλα τα βραβευθέντα  μέλη της μεγάλης γεωπονικής οικογένειας για την υψηλού επιπέδου γνώση που προσφέρουν και μεταλαμπαδεύουν σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η σπουδαία αυτή διάκριση πιστοποιεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη και υψηλού επιπέδου έρευνα που πραγματοποιείται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναδεικνύοντάς το ως έναν ξεχωριστό κόμβο δημιουργικότητας και καινοτομίας. Η βράβευση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή κατά την οποία το Δημόσιο Πανεπιστήμιο βάλλεται από πολλές πλευρές και παλεύει γενναία για να διαφυλάξει το υψίστης σημασίας κοινωνικό αγαθό, τη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Τα είκοσι εννέα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών που συγκαταλέγονται στη λίστα αναφέρονται στον πίνακα που ακολουθεί με αλφαβητική σειρά:

Α/ΑΟνoματεπώνυμοΤμήμα
1Βαλιάντζας Ιωάννης, τέως ΚαθηγητήςΑξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής
2Βόντας Ιωάννης, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Φυτικής Παραγωγής
3Γασπαράτος Διονύσιος, ΚαθηγητήςΑξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής
4Ζαμπέλας Αντώνιος, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
5Ζερβάκης Γεώργιος, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Φυτικής Παραγωγής
6Ζέρβας Γεώργιος, Ομότιμος ΚαθηγητήςΕπιστήμης Ζωικής Παραγωγής
7Καβαλλιεράτος Νικόλαος, Αναπληρωτής ΚαθηγητήςΕπιστήμης Φυτικής Παραγωγής
8Κίντζιος Σπυρίδων, ΚαθηγητήςΒιοτεχνολογίας
9Κλώνης Ιωάννης, Ομότιμος ΚαθηγητήςΒιοτεχνολογίας
10Κουτίνας Απόστολος, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
11Λάμπρου Νικόλαος, ΚαθηγητήςΒιοτεχνολογίας
12Μαντάλα Ιωάννα, ΚαθηγήτριαΕπιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
13Μαραβέας Χρύσανθος, Επίκουρος ΚαθηγητήςΑξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής
14Μενεγάκη Αγγελική, ΚαθηγήτριαΠεριφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης
15Μουντζούρης Κωνσταντίνος, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Ζωικής Παραγωγής
16Μπριασούλης Δημήτριος, Ομότιμος ΚαθηγητήςΑξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής
17Νυχάς Γεώργιος-Ιωάννης, Ομότιμος ΚαθηγητήςΕπιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
18Πανάγου Ευστάθιος, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
19Παπαδάκης Γεώργιος, ΚαθηγητήςΑξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής
20Παπανικολάου Σεραφείμ, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
21Πολίτης Ιωάννης, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Ζωικής Παραγωγής
22Σάββας Δημήτριος, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Φυτικής Παραγωγής
23Σιμιτζής Παναγιώτης, Αναπληρωτής ΚαθηγητήςΕπιστήμης Ζωικής Παραγωγής
24Σκανδάμης Παναγιώτης, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
25Σούλης Κωνσταντίνος, Επίκουρος ΚαθηγητήςΑξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής
26Ταραντίλης Πέτρος, ΚαθηγητήςΕπιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου
27Τραυλός Ηλίας, Αναπληρωτής ΚαθηγητήςΕπιστήμης Φυτικής Παραγωγής
28Τσιπλάκου Ελένη, Αναπληρώτρια ΚαθηγήτριαΕπιστήμης Ζωικής Παραγωγής
29Φουντάς Σπύρος, ΚαθηγητήςΑξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποια τρόφιμα έχουν τα περισσότερα βαρέα μέταλλα και ποια χώρα μας “στέλνει” τα πιο πολλά

Συγκριτική μελέτη μεταξύ των έξι κορυφαίων βαρέων μετάλλων που εμπλέκονται στις κοινοποιήσεις RASFF της ΕΕ από το 2000 έως τος 2022.

Κατάσχεση “μαμούθ” γαλακτοκομικών στην Ιταλία – Νοθεία με καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου

Κατασχέθηκαν 200 τόνοι γάλακτος και γαλακτοκομικών - Χρησιμοποιούσαν καυστική σόδα και υπεροξείδιο του υδρογόνου για τη διόρθωση της οξύτητας του χαλασμένου γάλακτος.

Τα «φάουλ» της Ελληνικής βιομηχανίας Τροφίμων το 2023 – Κατασχέθηκαν 128,8 τόνοι μη ασφαλών τροφίμων

Απολογισμός ελέγχων του ΕΦΕΤ για το 2023 - Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών είχαν το υψηλότερο ποσοστό μη συμμορφούμενων εγκαταστάσεων.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα