Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
18.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί οι γλάροι επιτίθενται στο φαγητό των ανθρώπων;

ΑρχικήΝέαΓιατί οι γλάροι επιτίθενται στο φαγητό των ανθρώπων;
spot_img

Οι γλάροι είναι διάσημοι για την κλοπή των σάντουιτς, των παγωτών και των πατατών στις παραλιακές περιοχές και πλέον ερευνητές βρήκαν το λόγο.

Η νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Σάσεξ, που δημοσιεύθηκε στο Royal Society Publishing, διαπίστωσε ότι το θρασύ χαρακτηριστικό της κλοπής φαγητού αποτελεί ένδειξη ευφυΐας για τους γλάρους, καθώς τα πουλιά αυτά μπορούν να μάθουν πώς να μιμούνται τις επιλογές τροφίμων των ανθρώπων.

- Advertisement -

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα για το πώς τα ζώα μαθαίνουν το ένα από το άλλο και οι γλάροι δεν αποτελούν εξαίρεση. Παρουσιάζουν ενδείξεις αυτού του φαινομένου όταν αναζητούν τροφή και βασίζονται εκτενώς στη μάθηση από τα είδη τους για την εξεύρεση και τη συλλογή τροφής.

Πρόσφατες έρευνες όμως έδειξαν ότι οι γλάροι έχουν τη συμπεριφορική ευελιξία να λαμβάνουν ενδείξεις και από τους ανθρώπους.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάσεξ μελέτησαν πώς οι γλάροι στο Μπράιτον μπορούν να μάθουν και να εφαρμόσουν τη γνώση για το τι ενδιαφέρει τους ανθρώπους, κάτι που είναι γνωστό ως «ενίσχυση ερεθισμάτων».

Χρησιμοποιώντας το χρώμα για να δοκιμάσουν τη θεωρία της ενίσχυσης ερεθισμάτων, οι ερευνητές τοποθέτησαν ένα μπλε πακέτο και ένα πράσινο πακέτο με πατατάκια σε άμεση γειτνίαση τόσο με μεμονωμένα άτομα όσο και με ομάδες γλάρων κατά μήκος της προκυμαίας του Μπράιτον.

Σε κοντινή απόσταση, ένας πειραματιστής έτρωγε από ένα μπλε ή πράσινο πακέτο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γλάροι έστρεφαν το κεφάλι τους για να παρακολουθήσουν τον πειραματιστή και, στις περισσότερες περιπτώσεις, στη συνέχεια τσιμπολογούσαν το αντίστοιχο πακέτο με τα πατατάκια για να προσπαθήσουν να βρουν τροφή.

Η έρευνα δείχνει ότι οι γλάροι παρατηρούν τους ανθρώπους και τις επιλογές τροφής που επιλέγουν και χρησιμοποιούν αυτή τη γνώση για να καθορίσουν τις δικές τους επιλογές τροφής. Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι η συμπεριφορά αυτή αποτελεί ένδειξη ευφυΐας.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές

Οι λάθος θερμοκρασίες ψυγείου στα Ευρωπαϊκά νοικοκυριά αλλάζουν τα δεδομένα στις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων

Σε υψηλές θερμοκρασίες λειτουργούν τα ψυγεία των νοικοκυριών στην Ευρώπη - "Πρόσω Ολοταχώς" για τους παραγωγούς να προσαρμόσουν τις ημερομηνίες λήξης
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα