Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου, 2024
9.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί το ηλιέλαιο είναι κατάλληλο για τη βιομηχανία τροφίμων

ΑρχικήΝέαΕπιχειρήσεις / ΟικονομίαΓιατί το ηλιέλαιο είναι κατάλληλο για τη βιομηχανία τροφίμων
spot_img

Η διατήρηση της ψυχικής και σωματικής ευεξίας κάποιου δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική από τώρα. Οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν υψηλότερα επίπεδα στρες και προσπαθούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση του στρες διατηρώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η επιλογή τροφών που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αρωματικά και βολικά είναι το κορυφαίο για τους καταναλωτές, επειδή γνωρίζουν ότι αυτό που τρώνε συνδέεται άμεσα με το πως αισθάνονται.

Τα τρόφιμα παίζουν κρίσιμο ρόλο στην αποκατάσταση της υγείας και στη βελτίωση της διάθεσής, γι’ αυτό και η ζήτηση για πιο υγιεινά τρόφιμα συνεχίζει να αυξάνεται. Πρόσφατη μελέτη μάλιστα δείχνει μια ευκαιρία για συνεχή καινοτομία σε αυτήν την κατηγορία, με το 70% των καταναλωτών να δηλώνουν ότι επιθυμούν να αγοράσουν νέα προϊόντα και το 31% να διαβάζουν περισσότερα άρθρα για υγιεινά τρόφιμα. 

Είτε είστε κατασκευαστής τροφίμων που παρασκευάζει προϊόντα φυτικής προέλευσης, σνακ, λειτουργικά τρόφιμα ή παρασκευασμένα τρόφιμα για παντοπωλεία ή υπηρεσίες τροφίμων, η επιλογή ενός υγιεινού λαδιού θα συμβάλει στην επιτυχία σας.

Σύμφωνα με την National Union of Sunflowers των ΗΠΑ το καθεστώς μη ΓΤΟ ωφελεί τους αγρότες και τους μεταποιητές ηλίανθων που βλέπουν μεγάλη ζήτηση για ηλιέλαιο και λεκιθίνη από εταιρείες τροφίμων και εστιατόρια που αναζητούν εναλλακτικές λύσεις μη ΓΤΟ σε σχέση με τα έλαια σόγιας και κανόλας με κίνδυνο ΓΤΟ.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο στο FoodNavigator, ο Tony Intal, αντιπρόσωπος πωλήσεων της Oilseeds International, είπε ότι οι κατασκευαστές τροφίμων θέλουν να απομακρυνθούν από τα ΓΤΟ έλαια και να τα αντικαταστήσουν με έλαια με τιμές υψηλής περιεκτικότητας σε ελαϊκό οξύ για την καρδιά. Το ηλιέλαιο είναι ένας συνδυασμός μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών με χαμηλά επίπεδα κορεσμένων λιπαρών.

Ποιος τύπος λαδιού είναι καλύτερος για τα προϊόντα σας;


Οι περισσότεροι κατασκευαστές αναζητούν ένα λάδι που προσφέρει μεγάλη διάρκεια ζωής, ουδέτερη γεύση και αναμειγνύεται καλά με άλλα συστατικά. Το ηλιέλαιο μη ΓΤΟ είναι ένα έλαιο υψηλής ποιότητας, με υψηλή περιεκτικότητα σε μονοακόρεστα λίπη και δεδομένου ότι περιέχει μόνο ένα ίχνος πολυακόρεστων λιπαρών ωμέγα 3, είναι πιο σταθερό από πολλά άλλα έλαια. Ως αποτέλεσμα, το ηλιέλαιο δίνει στα περισσότερα τρόφιμα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Έχει επίσης μια πολύ ουδέτερη γεύση επιτρέποντας να αναδειχθεί ανενόχλητα η πραγματική γεύση του προϊόντος. Το ηλιέλαιο συνδυάζεται καλά με όλους τους τύπους συστατικών, καθιστώντας το ιδανικό για ντρέσινγκ, μαρινάδες, αλείμματα φυτικής προέλευσης και μη γαλακτοκομικά ποτά.

Πώς ανταποκρίνεται το ηλιέλαιο με τις σημερινές διατροφικές τάσεις;

Πολλοί καταναλωτές αναζητούν προϊόντα μη ΓΤΟ, τρόφιμα με χαμηλά λιπαρά και τρόφιμα που πληρούν διατροφικούς περιορισμούς είτε πρόκειται για Vegan, Kosher ή Halal. Το ηλιέλαιο δεν είναι ΓΤΟ , καθώς οι ηλιόσποροι καλλιεργούνται χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές αναπαραγωγής και είναι ένα από τα λίγα έλαια που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τροφίμων που δεν είναι ΓΤΟ. Το ηλιέλαιο είναι επίσης Kosher και Halal και είναι επίσης χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά, κάτι που ανταποκρίνεται στις νέες διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές για τους Αμερικανούς.

Είναι το ηλιέλαιο ένα υγιεινό λάδι;

Οι καταναλωτές αναζητούν πιο υγιεινά προϊόντα, είτε πρόκειται για σνακ υψηλότερης πρωτεΐνης είτε για τρόφιμα που περιλαμβάνουν πρόσθετα θρεπτικά συστατικά. Δεδομένου ότι το ηλιέλαιο είναι πλούσιο σε ελαϊκά λιπαρά οξέα, πληροί επίσης έναν ισχυρισμό του FDA ότι τα έλαια με υψηλή περιεκτικότητα σε ελαϊκά έλαια μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον το ηλιέλαιο είναι ελαφρύ όχι μόνο σε γεύση αλλά και σε εμφάνιση, παρέχει περισσότερη βιταμίνη Ε από οποιοδήποτε άλλο λάδι και είναι μη αλλεργιογόνο, ένα άλλο πλεονέκτημα σε σχέση πχ με το σογιέλαιο.

Επιπλέον, οι καταναλωτές κατανοούν καλύτερα τα οφέλη για την υγεία που φέρνει το ηλιέλαιο σε μια ισορροπημένη διατροφή. Μια έρευνα Omnibus που φιλοξενήθηκε στο Maru/Blue Research Forum αποκάλυψε ότι το 81% των καταναλωτών πιστεύει ότι το ηλιέλαιο είναι ένα υγιεινό λάδι. Αυτή η έρευνα υπογραμμίζει μια ευκαιρία για τους κατασκευαστές τροφίμων να εξετάσουν το ενδεχόμενο να ενσωματώσουν το ηλιέλαιο στη μελλοντική ανάπτυξη προϊόντων.

Πηγές:

https://clientfiles.harbingerideas.com/NuSun/mental-and-physical-wellness/


https://www.newhope.com/food-beverage/sunflower-non-gmo-oil-you-dont-have-worry-aboutα

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Δημοφιλές Ελληνικό φυτικό τυρί γκούντα, ανακαλείται στη Σλοβενία λόγω χημικού κινδύνου

Οι αρχές της Σλοβενίας ανακάλεσαν υποκατάστατο τυριού Ελληνικής εταιρείας, λόγω υψηλής περιεκτικότητας σε ορυκτέλαια.

Τα θέματα του cibum με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα το 2024

Τα θέματα του Cibum που κέντρισαν το ενδιαφέρον των Ελλήνων καταναλωτών και "κέρδισαν" εκατοντάδες χιλιάδες χτυπήματα.

Το τυρί που πρέπει να αποφεύγουν οι έγκυες γυναίκες

Το βακτήριο Listeria monocytogenes αποτελεί αναγνωρισμένη και σημαντική απειλή για τις εγκύους και το έμβρυο που κυοφορούν.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο