Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
17.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Craft μπύρα: Ένα είδος “αντίδρασης” στις μονοπωλιακές βιομηχανίες μπύρας

ΑρχικήΝέαCraft μπύρα: Ένα είδος "αντίδρασης" στις μονοπωλιακές βιομηχανίες μπύρας
spot_img

Η craft μπύρα δεν αφορά μόνο το κέρδος και την ποιότητα, αλλά μια αλληλέγγυα κοινότητα που έχουν σχηματίσει οι εταιρείες μεταξύ τους.

    Η βιοτεχνική μπύρα είναι μια πολλά υποσχόμενη αναπτυσσόμενη αγορά και αποτελεί το 98% όλων ζυθοποιιών των ΗΠΑ. Το 2021, σύμφωνα με το The conversation, οι πωλήσεις βιοτεχνικής μπύρας ανήλθαν στα 26,8 δισ. δολάρια. Από το 2015 μέχρι το 2021, οι βιοτεχνικές ζυθοποιίες από 4.803,  σχεδόν διπλασιάστηκαν σε αριθμό.

Ουσιαστικά η διαφορά αυτής της κατηγορίας μπύρας με μια μεγάλη επωνυμία μπύρας, είναι η προσέγγιση της ποιότητας.  Δηλαδή σε αντίθεση με τη δεύτερη, η βιοτεχνική μπύρα (craft) δεν θα θυσίαζε την ποιότητα για το κέρδος, το οποίο ανταποκρίνεται και στην αναδυόμενη καταναλωτική ανάγκη για πιο προσεγμένα προϊόντα.

    Αρχικά, η βιομηχανία craft μπύρας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια πράξη αντίδρασης στις μεγάλες εταιρίες που κάτεχαν το μονοπώλιο τη δεκαετία του 50’, που καμία σημασία δεν έδιναν στην ποιότητα. Έτσι, οι ζυθοποιοί της εποχής, στην προσπάθεια τους να αναδείξουν την ποιότητα της μπύρας, συσπειρώθηκαν σε μια κοινότητα που συμμερίζονταν τις ίδιες αξίες.  

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν την αλληλεγγύη των craft βιοτεχνών μπύρας μεταξύ τους. Χαρακτηριστικά, το 2008, που επικρατούσε μεγάλη έλλειψη λυκίσκου στην αγορά η εταιρία Boston Beer Company, υπό τον Jim Koch, αντί να το εκμεταλλευτεί και να γίνει ακόμη δυνατότερη, αποφάσισε να διαθέσει τα αποθέματα της σε λυκίσκο, σε βιοτεχνικούς ζυθοποιούς προκειμένου να παραμείνουν στην αγορά, σε τιμή κόστους. Επίσης, όταν η Avery Brewing και η Russian River Brewing, διαπίστωσαν ότι και οι δύο είχαν μια μπύρα με το όνομα Salvation, προτίμησαν αντί να προχωρήσουν σε δίκη να συνεργαστούν με τη μπύρα “Collaboration, Not Litigation Ale”.

   Αυτές οι αξίες είναι που κάνουν τη βιοτεχνική μπύρα τόσο μοναδική. Η αυθεντικότητα της γεύσης, αλλά και η ισχυρή κοινότητα που έχουν συμμορφώσει μεταξύ τους, με τις οποίες και έχει αποτελέσει ένα είδος “θεσμό” στη διεθνή αγορά μπύρας. Παράλληλα, όμως, εκπαιδεύει και τον καταναλωτή σε ένα άλλο είδος επιχείρησης, το οποίο θεωρεί εξίσου σημαντική την ποιότητα με την ποσότητα, για αυτό και πολλοί είναι αυτοί που την προτιμούν.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Viral η τάση κατανάλωσης σκυλοτροφής – Έντονες αντιδράσεις – Πάνω από 24 εκ. προβολές

Σύμφωνα με έναν fitness influencer, η τροφή για σκύλους έχει πολύ υψηλά ποσοστά πρωτεΐνης. Αλλά κάνει να την καταναλώνουν οι άνθρωποι;

Συσκευασία Τροφίμων: Αντιδράσεις για τον νέο κανονισμό της ΕΕ

Τι πιστεύουν οι αγρότες και οι περιβαλλοντικές ενώσεις για την νέα πρόταση για τις συσκευασίες και τα απορρίμματα συσκευασίας της ΕΕ.

Κουμαρίνη: Νομοθεσία και υποχρεώσεις της βιομηχανίας τροφίμων για τη χρήση κανέλας

Η Α. Σταυρουλάκη των εργαστηρίων Tsakalidis Analysis & Testing δίνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη χρήση κανέλας Κεϋλάνης ή Cassia στα τρόφιμα - Νομοθεσία και γνωμοδότηση της EFSA - Χρήσιμες πληροφορίες και για τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα