Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
15.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Οι παραλογισμοί γύρω από το κρασί

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΟι παραλογισμοί γύρω από το κρασί
spot_img

Χωρίς επιστημονική βάση οι προειδοποιητικές ετικέτες για το κρασί!

«Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου» λέει το ρητό. Ας θυμίσουμε εδώ ότι η νηστεία που προτείνει η Ορθόδοξη Εκκλησία μας ακολουθεί τις σωστές διατροφικές κατευθύνσεις και αναφέρεται κατάλυσις οίνου τις μέρες που επιτρέπεται η (με μέτρο) κατανάλωση κρασιού. 

Η Μεσογειακή διατροφή προτείνει κατανάλωση κρασιού με μέτρο σε ημερήσια βάση (1-2 ποτηράκια). Το κρασί, όπως και όλα τα ζυμούμενα ποτά, σε αντίθεση με τα αποστάγματα, περιέχει πλήθος ενώσεων με υψηλή διατροφική αξία, όπως φαινόλες, τανίνες και πολικά λιποειδή. Συνεπώς, η προσπάθεια της Ιρλανδίας να εισάγει προειδοποιητικές ετικέτες για τις ασθένειες που προκαλεί το κρασί είναι μη επιστημονικά τεκμηριωμένες.

ioannis zabetakis
*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: ioannis.zabetakis@ul.ie

Twitter: @yanzabet

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ελληνικά σουπερμάρκετ: Εκτίναξη της τιμής σε εμφιαλωμένα νερά και σνακ!

Οι τιμές των προϊόντων στα σουπερμάρκετ τον Μάρτιο 2024 καταγράφονται σταθερές σε σχέση με τον Μάρτιο 2023 σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ.

Πιστοποίηση: Ο “Σκελετός στη ντουλάπα” και η αλήθεια για την Διαπίστευση των Φορέων Πιστοποίησης και της ισχύος των πιστοποιητικών

Άρθρο του Γ. Μπάστα, Ιδρυτικό στέλεχος και επικεφαλής αξιολογητής του ΕΣΥΔ για 10 χρόνια.

Σχολικά Κυλικεία: Αλλάζουν οι προδιαγραφές των τροφίμων που διατίθενται στα Ελληνόπουλα

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα