Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

ΓΠΑ: Αξιολόγηση της ανάπτυξης πειραματικών καλλιεργειών στο Οροπέδιο Φολόης

ΑρχικήΝέαΓΠΑ: Αξιολόγηση της ανάπτυξης πειραματικών καλλιεργειών στο Οροπέδιο Φολόης
spot_img

Συνεργασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Φολόης με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την παρακολούθηση και αξιολόγηση της ανάπτυξης πειραματικών καλλιεργειών στο Οροπέδιο Φολόης.

Στις 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα στις Μηλιές (Φολόη) στην οποία παρουσιάστηκε η συνεργασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Φολόης (Α.Σ.Ο.Φ.) με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το ερευνητικό έργο με τίτλο «FOLLOWING FOLOI CROPS» που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Φολόη έχει σαν στόχο την πειραματική καλλιέργεια διάφορων χειμερινών και ανοιξιάτικων ειδών στο Οροπέδιο της Φολόης, την αξιολόγηση της προσαρμοστικότητάς τους και τη βελτιστοποίηση των καλλιεργητικών πρακτικών.

Ο Project Manager του Ιδρύματος Φολόη κ. Σταματόπουλος ανέπτυξε τις δράσεις του Ιδρύματος στην περιοχή και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Πίππας μίλησε για τις προσπάθειες του συνεταιρισμού και τις προτεραιότητες της γεωργικής παραγωγής.

Ο Υποψήφιος Διδάκτορας του ΓΠΑ και μέλος της ερευνητικής ομάδας WEST κ. Αντωνόπουλος παρουσίασε τα έως τώρα αποτελέσματα των πειραμάτων της πρώτης καλλιεργητικής περιόδου ενώ ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση και επίσκεψη σε πειραματικούς αγρούς. Μιλώντας στο CIBUM, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου Καθηγητής κ. Τραυλός επεσήμανε ότι “επιλέχθηκαν διάφορα σιτηρά (τριτικάλε, κριθάρι, αραβόσιτος), ψυχανθή (λούπινο, μπιζέλι, κουκιά, σόγια) και άλλα είδη με γνώμονα την προσαρμοστικότητα στις εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής, τις αγροοικολογικές προσεγγίσεις και τις δυνατότητες απορρόφησης των προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή και την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας”.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο