ΑρχικήΝέαΓΠΑ: Αξιολόγηση της ανάπτυξης πειραματικών καλλιεργειών στο Οροπέδιο Φολόης

ΓΠΑ: Αξιολόγηση της ανάπτυξης πειραματικών καλλιεργειών στο Οροπέδιο Φολόης

2 λεπτά ανάγνωσης

Συνεργασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Φολόης με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την παρακολούθηση και αξιολόγηση της ανάπτυξης πειραματικών καλλιεργειών στο Οροπέδιο Φολόης.

Στις 6 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα στις Μηλιές (Φολόη) στην οποία παρουσιάστηκε η συνεργασία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Φολόης (Α.Σ.Ο.Φ.) με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το ερευνητικό έργο με τίτλο «FOLLOWING FOLOI CROPS» που υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος Φολόη έχει σαν στόχο την πειραματική καλλιέργεια διάφορων χειμερινών και ανοιξιάτικων ειδών στο Οροπέδιο της Φολόης, την αξιολόγηση της προσαρμοστικότητάς τους και τη βελτιστοποίηση των καλλιεργητικών πρακτικών.

- Advertisement -

Ο Project Manager του Ιδρύματος Φολόη κ. Σταματόπουλος ανέπτυξε τις δράσεις του Ιδρύματος στην περιοχή και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Πίππας μίλησε για τις προσπάθειες του συνεταιρισμού και τις προτεραιότητες της γεωργικής παραγωγής.

Ο Υποψήφιος Διδάκτορας του ΓΠΑ και μέλος της ερευνητικής ομάδας WEST κ. Αντωνόπουλος παρουσίασε τα έως τώρα αποτελέσματα των πειραμάτων της πρώτης καλλιεργητικής περιόδου ενώ ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση και επίσκεψη σε πειραματικούς αγρούς. Μιλώντας στο CIBUM, ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου Καθηγητής κ. Τραυλός επεσήμανε ότι “επιλέχθηκαν διάφορα σιτηρά (τριτικάλε, κριθάρι, αραβόσιτος), ψυχανθή (λούπινο, μπιζέλι, κουκιά, σόγια) και άλλα είδη με γνώμονα την προσαρμοστικότητα στις εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής, τις αγροοικολογικές προσεγγίσεις και τις δυνατότητες απορρόφησης των προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή και την ενδυνάμωση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας”.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Οι επιστήμονες αποφάσισαν: Αυτό είναι το πιο θρεπτικό λαχανικό στον κόσμο

Επιστήμονες του CDC κατέταξαν 41 φρούτα και λαχανικά με βάση την πυκνότητα θρεπτικών συστατικών. Μόνο ένα πήρε βαθμολογία 100

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: Οι “30 Εντολές” που μπορούν να αποτρέψουν μια τροφική δηλητηρίαση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, το cibum συγκεντρώνει 30 πρακτικές οδηγίες που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη μείωση των τροφιμογενών περιστατικών και στην προστασία της δημόσιας υγείας