Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γυαλιά σε Ιταλική σάλτσα ζυμαρικών – Ειδοποίηση RASFF

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΓυαλιά σε Ιταλική σάλτσα ζυμαρικών – Ειδοποίηση RASFF
spot_img

Ανάκληση δημοφιλούς σάλτσας ζυμαρικών λόγω παρουσίας γυάλινων θραυσμάτων.

Η Γερμανία ενημέρωσε το Ευρωπαϊκό Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των χωρών της ΕΕ (RASFF) για σοβαρό κίνδυνο από Ιταλική σάλτσα για ζυμαρικά. Στη σάλτσα μετά από έλεγχο βρέθηκαν κομμάτια γυαλιού. Πρόκειται για τη σάλτσα ζυμαρικών Arrabbiata σε βάζο, 400 ml από τη μάρκα Cucina Nobile, με ημερομηνία Best before 11 Αυγούστου 2025 και αριθμό παρτίδας 08/11/2025 3.

Ειδοποίηση ανάκλησης της σάλτσας εξέδωσε το σουπερμάρκετ Aldi Nord αναφέροντας ότι όλα τα δυνητικά μολυσμένα προϊόντα έχουν αφαιρεθεί από την πώληση αλλά συνέστησε σε πελάτες που έχουν αγοράσει το προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Συνήθως (αν δεν πρόκειται για σαμποτάζ) τα κομμάτια γυαλιού που μολύνουν τρόφιμα σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας, προέρχονται από σπασμένους λαμπτήρες, καλύμματα μετρητών ή γυάλινα δοχεία τροφίμων όπως μπουκάλια ή βάζα. Ενώ μικροσκοπικά θραύσματα γυαλιού μπορεί να περάσουν απαρατήρητα από το ανθρώπινο μάτι, η ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν είναι τεράστια.

 Το γυαλί είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο ξένο υλικό να ανιχνευθεί καθώς είναι διαφανές και δύσκολο να το δούμε όταν υπάρχει στα τρόφιμα. Ταυτόχρονα, η κατάποση σπασμένου γυαλιού μπορεί να είναι επικίνδυνη και να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα υγείας. Εκτός από μικρά κοψίματα στο στόμα ή στο λαιμό, μπορούν επίσης να προκαλέσουν μεγαλύτερους τραυματισμούς στον οισοφάγο ή στο γαστρεντερικό σωλήνα.

Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να συμβεί διάτρηση (π.χ. στομάχου), προκαλώντας μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή κατάσταση. Οι τραυματισμοί στην πεπτική οδό μπορεί επίσης να προκαλέσουν την είσοδο βακτηρίων στην κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε λοιμώξεις.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο