Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

H εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα επηρεάζει και την παραγωγή τροφίμων

ΑρχικήΝέαH εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα επηρεάζει και την παραγωγή τροφίμων
spot_img

Μελέτη κρούει τον κώδωνα κινδύνου για την εξάρτηση από τα πετροχημικά στην παραγωγή τροφίμων.

Τα συστήματα τροφίμων αντιπροσωπεύουν το 15% της παγκόσμιας κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων, γι’ αυτό μια νέα μελέτη έχει σημάνει συναγερμό για την εξάρτηση από τα πετροχημικά στην παραγωγή τροφίμων. Η μελέτη δείχνει ότι για να επιτευχθεί ο στόχος των μηδενικών καθαρών εκπομπών έως το 2050 και να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη στους 1,5°C (2,7°F), πρέπει επειγόντως να απομακρυνθούμε από τα ορυκτά καύσιμα στα συστήματα τροφίμων μας.

Περιπτώσεις πετροχημικής εξάρτησης είναι τα πλαστικά που χρησιμοποιούνται στη συσκευασία, αλλά και στις διαδικασίες παραγωγής για την παραγωγή εισροών καλλιεργειών, συμπεριλαμβανομένων των φυτοφαρμάκων και των λιπασμάτων.

Η έρευνα εξετάζει τη σχέση μεταξύ των συστημάτων ενέργειας και τροφίμων, αναδεικνύοντας τη λειτουργία των ορυκτών καυσίμων. Η μελέτη διερευνά τις ευκαιρίες, τα κενά, τις ανταλλαγές και τις συνέργειες που υπάρχουν σε αυτό το πλέγμα. Εφιστά την προσοχή στους τρόπους με τους οποίους οι υποστηρικτές, οι δωρητές και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής που εργάζονται σε όλο το πλέγμα τροφίμων-ενέργειας μπορούν να συνεργαστούν καλύτερα για να ελαχιστοποιήσουν τη χρήση ορυκτών καυσίμων στα συστήματα τροφίμων.

Σκοπός αυτής της μελέτης είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των βιομηχανιών τροφίμων και ενέργειας. Στόχος είναι να διευκολύνουν την ταχεία μετατόπιση των πηγών ενέργειας του βιομηχανοποιημένου συστήματος τροφίμων μας από τα ορυκτά καύσιμα σε ανανεώσιμες πηγές, καθώς και την αναγεννητική και αγροοικολογική γεωργία.

Πηγή: Safe food advocacy.eu

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βιταμίνη D: Ερευνητές ζητούν την ανάπτυξη εξατομικευμένων συστάσεων

Νεα ευρήματά πιστεύεται πως θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων συστάσεων για τη χορήγηση της βιταμίνης D.

Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να σταματήσει την επιδείνωση του καρκίνου του προστάτη

Σύμφωνα με μελέτη, οι άνδρες που καταναλώνουν μια διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, έχουν βραδύτερη εξέλιξη του καρκίνου του προστάτη σε σχέση με όσους τρώνε περισσότερο κρέας.

Η Οδύσσεια μίας μικρής ελληνικής επιχείρησης από την αγκύλωση των Εθνικών αρχών – Του Δημήτρη Γεωργαντέλη

Το ''παιχνίδι'' με την τεράστια διαφορά στο ανώτατο επιτρεπτό όριο της κουμαρίνης σε παραδοσιακά και μη κουλουράκια κανέλας!
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα