Τετάρτη, 16 Απριλίου, 2025
21.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η διαδικασία παραγωγής μηλίτη έγινε μάθημα στο Πανεπιστήμιο του Bristol

ΑρχικήΝέαΗ διαδικασία παραγωγής μηλίτη έγινε μάθημα στο Πανεπιστήμιο του Bristol
spot_img

Βρετανικό πανεπιστήμιο εισάγει εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μαθαίνει τα μυστικά για την παραγωγή μηλίτη στους φοιτητές.

Η παραγωγή μηλίτη δεν είναι μια απλή διαδικασία, αλλά περιλαμβάνει πολλές σύνθετες διαδικασίες για να βγει αυτό το νόστιμο, ανθρακούχο αποτέλεσμα. Για να διδαχτεί στους φοιτητές αυτή η πολυπλοκότητα του μηλίτη, το πανεπιστήμιο του Russell Group, στο Μπρίστολ, πρόκειται να προσθέσει όλη τη διαδικασία παραγωγής στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα.

- Advertisement -

Οι επιβλέποντες καθηγητές του προγράμματος δήλωσαν πως συνεργάζονται με την εταιρεία Thatchers Cider και την Εθνική Ένωση παρασκευαστών μηλίτη, για να διασφαλίσουν ότι οι φοιτητές θα έχουν μια εικόνα της πιο πρόσφατης τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία.

Βέβαια, όποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα, δυστυχώς, δεν θα απολαμβάνει το μηλίτη που παρασκευάζεται. Ο επικεφαλής του προγράμματος ανέφερε πως όλα τα δείγματα θα παραμένουν εντός του πανεπιστημίου, καθώς πρόκειται για μια ενδοσκόπηση στις βιολογικές διαδικασίες και όχι στο τελικό προϊόν. Αντίθετα, μια “κριτική επιτροπή” θα δοκιμάσει στα τυφλά τα ποτά που θα παραχθούν από το πρόγραμμα, για να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με την επιτυχία του πειράματος και πώς να αλλάξει τη διαδικασία για το επόμενο έτος. Αναμένεται ότι τα ευρήματα αυτής της έρευνας θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και για εμπορική εκμετάλλευση.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Αλλάζει το “παιχνίδι” στην ανίχνευση παθογόνων στα τρόφιμα – Νέα καινοτόμος τεχνολογία ανάλυσης

Η νέα μέθοδος μειώνει σημαντικά τον χρόνο ανίχνευσης παθογόνων σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και κοστίζει μόλις 0,5$ ανά δείγμα

Κίνδυνος από τα βρεφικά στρώματα – Δύο έρευνες αποκαλύπτουν ότι τα μωρά εκτίθενται σε χημικές ουσίες που βλάπτουν τον εγκέφαλο

Συμβουλές προς τους γονείς για να μειώσουν την έκθεση των παιδιών τους σε χημικές ουσίες που υπάρχουν στα παιδικά στρώματα - Κάλεσμα αφύπνισης από τους ερευνητές
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα