Προσπάθεια για αναστροφή της χαμηλής αποδοχής και εμπορευματοποίησης των βρώσιμων εντόμων.
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα βρώσιμα έντομα μπορούν να παρέχουν στον ανθρώπινο πληθυσμό υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, αμινοξέα και βιταμίνες. Θεωρούνται λοιπόν ο «κρίκος που λείπει» στο σύστημα διατροφής μιας κυκλικής και βιώσιμης οικονομίας. Αν και τα έντομα και τα προϊόντα που προέρχονται από έντομα έχουν εισέλθει στην ευρωπαϊκή αγορά από τότε που αναγνωρίστηκαν για πρώτη φορά ως πολύτιμη πηγή πρωτεϊνών για ζωοτροφές και ανθρώπινη παραγωγή τροφίμων την τελευταία δεκαετία, η εμπορευματοποίησή τους παραμένει χαμηλή.
Το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ ( πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Horizon 2020) έργο SUSINCHAIN στοχεύει στην αύξηση της οικονομικής βιωσιμότητας της αγοράς των εντόμων ξεπερνώντας τα υπάρχοντα εμπόδια για την κλιμάκωση της αλυσίδας αξίας των εντόμων στην ΕΕ. Θα δοκιμάσει και θα επικυρώσει τεχνολογίες και διεργασίες που εμφανίστηκαν πρόσφατα με στόχο μια βιώσιμη βιομηχανία εντόμων στην ΕΕ που παράγει ασφαλή προϊόντα εντόμων ή προϊόντα από ζώα που τρέφονται με έντομα, τα οποία εκτιμώνται από τους καταναλωτές. Στόχος είναι η αντικατάσταση της ζωικής πρωτεΐνης από πρωτεΐνη εντόμων κατά 10% στις ζωοτροφές και κατά 20% στις ανθρώπινες δίαιτες, και χίλιες φορές αύξηση τόσο στον όγκο παραγωγής όσο και θέσεις εργασίας το 2025.