ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΗ Ελλάδα ενημέρωσε τρεις χώρες για κίνδυνο δηλητηρίασης από ελληνικά μπιφτέκια κοτόπουλο

Η Ελλάδα ενημέρωσε τρεις χώρες για κίνδυνο δηλητηρίασης από ελληνικά μπιφτέκια κοτόπουλο

2 λεπτά ανάγνωσης

Τα μολυσμένα με σαλμονέλα ελληνικά μπιφτέκια εξάγονται σε Γαλλία, Κύπρο και Βουλγαρία.

Οι Ελληνικές αρχές ενημέρωσαν σήμερα μέσω του Ευρωπαϊκού Συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών για επικίνδυνα τρόφιμα RASFF, τρεις χώρες για σοβαρό κίνδυνο από μπιφτέκια κοτόπουλο ελληνικής παραγωγής. Τα μπιφτέκια εξάγονται σε Βουλγαρία, Κύπρο, και Γαλλία.

- Advertisement -

Προηγήθηκε μαζική ανάκληση στις 30 Αύγουστου όταν μετά από  διενέργεια ελέγχων από την Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου σαλμονέλα σε προϊόντα της εταιρείας ΧΑΤΖΗΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΒΙ.ΚΡΕ. Α.Ε , διαπιστώθηκε πως το μπιφτέκι κοτόπουλο κατεψυγμένο ΒΙΚΡΕ.

Το μολυσμένο προϊόν έχει ημερομηνία ανάλωσης 01/06/2025 και ημερομηνία κατάψυξης 01/06/2024 και αριθμό παρτίδας/LOT: 000-24-153-002.

- Advertisement -

Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σαλμονέλα μπορεί να περιλαμβάνουν διάρροια, κοιλιακές κράμπες και πυρετό εντός 12 έως 72 ωρών μετά την κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων. Κατά τα άλλα, οι υγιείς ενήλικες είναι συνήθως άρρωστοι για τέσσερις έως επτά ημέρες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, η διάρροια μπορεί να είναι τόσο σοβαρή ώστε οι ασθενείς να χρειάζονται νοσηλεία.

Οι ηλικιωμένοι ενήλικες, τα παιδιά, οι έγκυες γυναίκες και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι καρκινοπαθείς, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν σοβαρή ασθένεια και σοβαρές, ενίοτε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις. Ορισμένοι άνθρωποι μολύνονται χωρίς να αρρωστήσουν ή να παρουσιάσουν συμπτώματα. Ωστόσο, ενδέχεται να μεταδώσουν τις λοιμώξεις σε άλλους.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Νοθεία σε ελληνικό μέλι: Αποτελέσματα ανάλυσης σε 50 δείγματα από 14 περιοχές της χώρας

Νέα επιστημονική μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών εξετάζει τη νοθεία και την αυθεντικότητα του ελληνικού μελιού.

Πρωτεΐνη: Οι 5 μύθοι που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε

Η επιστήμη ξεκαθαρίζει τι ισχύει πραγματικά

PPWR: Νέες διευκρινίσεις λίγες ημέρες πριν από την εφαρμογή του Κανονισμού για τις συσκευασίες και τα απόβλητα συσκευασίας

Το CIBUM παρουσιάζει τη δεύτερη έκδοση του εγγράφου με τις Συχνές Ερωτήσεις (FAQs) για τον Κανονισμό (ΕΕ) 2025/40 (PPWR)