Κυριακή, 5 Ιανουαρίου, 2025
15.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ελλάδα τέταρτη στη λίστα της ΕΕ όπου οι καταναλωτές δεν μπορούν να πληρώσουν ένα κανονικό γεύμα

ΑρχικήΝέαΗ Ελλάδα τέταρτη στη λίστα της ΕΕ όπου οι καταναλωτές δεν μπορούν να πληρώσουν ένα κανονικό γεύμα
spot_img

Πόσοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα σωστό γεύμα στην ΕΕ;

Το 2022, το 8,3% του πληθυσμού της ΕΕ δεν ήταν σε θέση να αντέξει οικονομικά ένα γεύμα που περιείχε κρέας, ψάρι ή ένα ισοδύναμο για χορτοφάγους κάθε δεύτερη μέρα, κατά μία ποσοστιαία μονάδα (pp) υψηλότερο σε σύγκριση με το 2021 (7,3%) σύμφωνα με τη Eurostat. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τα άτομα που κινδυνεύουν από φτώχεια , το 2022 το μερίδιο σε επίπεδο ΕΕ ήταν 19,7%, 2,2 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από το 2021 (17,5%). 

Το 2022, η διαφορά μεταξύ του συνολικού πληθυσμού και του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας όσον αφορά την ικανότητα να προσφέρει ένα σωστό γεύμα ήταν επίσης ορατή σε όλες τις χώρες της ΕΕ: ​​το υψηλότερο ποσοστό ατόμων που κινδυνεύουν από φτώχεια που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά ένα σωστό γεύμα καταγράφηκε σε Βουλγαρία (44,6%), ακολουθούμενη από τη Ρουμανία (43,0%) και τη Σλοβακία (40,5%), ενώ τέταρτη είναι η Ελλάδα. Από την άλλη πλευρά, το χαμηλότερο μερίδιο καταγράφηκε στην Ιρλανδία (5,0%), ακολουθούμενη από το Λουξεμβούργο (5,1%) και την Κύπρο (5,6%).

Η ικανότητα να πληρώνει κανείς ένα γεύμα με κρέας, κοτόπουλο, ψάρι ή χορτοφαγικό ισοδύναμο κάθε δεύτερη μέρα είναι μεταξύ των στοιχείων που παρατηρούνται σε επίπεδο νοικοκυριού για τον υπολογισμό του ποσοστού σοβαρής υλικής και κοινωνικής στέρησης . Αυτός είναι ένας από τους βασικούς δείκτες του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων – Κοινωνικός πίνακας αποτελεσμάτων δεικτών . 

Η ικανότητα να προσφέρει κανείς ένα σωστό γεύμα αποτελεί επίσης μέρος των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) . Ο δεύτερος στόχος «Μηδενική πείνα» ( SDG 2 ) επιδιώκει την εξάλειψη της πείνας και κάθε μορφής υποσιτισμού, διασφαλίζοντας παράλληλα την πρόσβαση σε ασφαλή, θρεπτικά και επαρκή τρόφιμα. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ο νέος Ευρωπαϊκός “Aναδυόμενος Κίνδυνος” – Χρησιμοποιείται σε 5.000 μονάδες επεξεργασίας

Στην κατηγορία "Αναδυόμενων Κινδύνων" ένα νανοϋλικό που χρησιμοποιείται σε μονάδες επεξεργασίας λυμάτων και εισχωρεί στην τροφική αλυσίδα.

Το νέο ποτό που χαρακτηρίστηκε ως “αναδυόμενος κίνδυνος” από τις Ευρωπαϊκές Αρχές

Τι αναφέρει η ετήσια έκθεση της EFSA για το νέο ποτό χωρίς αλκοόλ που στοχεύει όμως, να έχει τις ίδιες επιδράσεις με τα αλκοολούχα ποτά.

Ελληνικό τυρί με καρκινογόνες ουσίες προκάλεσε ευρωπαϊκό συναγερμό – Eξάγεται σε 6 χώρες (φωτο)

Συστατικά ορυκτελαίων (MOAH) που ταξινομούνται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ως δυνητικά καρκινογόνα, σε φέτες vegan τυριού που παράγεται στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο