Παρασκευή, 12 Αυγούστου, 2022
26.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ελληνική διατροφή στην 5η Παγκόσμια Σύνοδο για τα τρόφιμα

ΑρχικήΝέαΗ Ελληνική διατροφή στην 5η Παγκόσμια Σύνοδο για τα τρόφιμα
spot_img

cibum team

Τη στρατηγική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την ονομασία «Ελληνική Διατροφή» παρουσίασε ο Σπήλιος Λιβανός, κατά τη συμμετοχή του στην Διεθνή Υπουργική Τηλεδιάσκεψη της 5ης Παγκόσμιας Συνόδου για τα Τρόφιμα.   Η εν λόγω πρωτοβουλία θα συμβάλει «στην υιοθέτηση καλών πρακτικών και στην αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών σε όλη την αλυσίδα του διατροφικού οικοσυστήματος, σύμφωνα και με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική “από το Αγρόκτημα στο πιάτο”, όπως δήλωσε σχετικά ο Έλληνας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

   Τόνισε πως αποτελεί «ισχυρή πολιτική δέσμευση η προώθηση μια ολιστικής και βιώσιμης ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής της Ελλάδας, με γνώμονα τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών».

   Για την επίτευξη αυτού του στόχου, σύμφωνα με τον κ. Λιβανό, «θα προωθήσουμε και θα επενδύσουμε σε “καθαρές και ουδέτερες” καλλιεργητικές μεθόδους, στην αναγεννητική γεωργία, την ευζωία των ζώων, τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την αποφυγή της απώλειας και τον περιορισμό της σπατάλης των τροφίμων».

   Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη Σύνοδο των Συστημάτων Τροφίμων 2021, Δρ. Agnes Kalibata, καθώς και υπουργοί από χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Φινλανδία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ρουμανία, η Ιρλανδία, το Εκουαδόρ, η Κολομβία, η Χιλή, η Σαουδική Αραβία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Κένυα.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Τέλος η “περίοδος χάριτος” για το διοξείδιο του τιτανίου – Πότε ένα τρόφιμο μπορεί να περιέχει το πρόσθετο;

Ο κανονισμός (ΕΕ) 2022/63 περιλάμβανε μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο, ώστε να δοθεί χρόνος στις επιχειρήσεις τροφίμων να καταργήσουν σταδιακά τη χρήση αυτού του προσθέτου τροφίμων, η οποία έληξε στις 7 Αυγούστου 2022.

Ευρωπαϊκή Νομοθεσία: Νέα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2022/1370 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1881/2006 όσον αφορά τα μέγιστα επιτρεπτά επίπεδα ωχρατοξίνης Α σε ορισμένα τρόφιμα.

Φακελάκι… μαγικό! Αναστέλλει την ωρίμανση φρούτων και λαχανικών και επιμηκύνει το χρόνο ζωής τους

Μια καινοτόμος λύση βασισμένη σε φυτικά συστατικά, έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα των ενεργών συσκευασιών σε φρούτα και λαχανικά.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα