ΑρχικήΝέαΗ Ελληνική διατροφή στην 5η Παγκόσμια Σύνοδο για τα τρόφιμα

Η Ελληνική διατροφή στην 5η Παγκόσμια Σύνοδο για τα τρόφιμα

cibum team

Τη στρατηγική του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την ονομασία «Ελληνική Διατροφή» παρουσίασε ο Σπήλιος Λιβανός, κατά τη συμμετοχή του στην Διεθνή Υπουργική Τηλεδιάσκεψη της 5ης Παγκόσμιας Συνόδου για τα Τρόφιμα.   Η εν λόγω πρωτοβουλία θα συμβάλει «στην υιοθέτηση καλών πρακτικών και στην αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών σε όλη την αλυσίδα του διατροφικού οικοσυστήματος, σύμφωνα και με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική “από το Αγρόκτημα στο πιάτο”, όπως δήλωσε σχετικά ο Έλληνας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

   Τόνισε πως αποτελεί «ισχυρή πολιτική δέσμευση η προώθηση μια ολιστικής και βιώσιμης ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής της Ελλάδας, με γνώμονα τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών».

- Advertisement -

   Για την επίτευξη αυτού του στόχου, σύμφωνα με τον κ. Λιβανό, «θα προωθήσουμε και θα επενδύσουμε σε “καθαρές και ουδέτερες” καλλιεργητικές μεθόδους, στην αναγεννητική γεωργία, την ευζωία των ζώων, τη βιώσιμη διαχείριση των φυσικών πόρων, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την αποφυγή της απώλειας και τον περιορισμό της σπατάλης των τροφίμων».

   Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για τη Σύνοδο των Συστημάτων Τροφίμων 2021, Δρ. Agnes Kalibata, καθώς και υπουργοί από χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Φινλανδία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ρουμανία, η Ιρλανδία, το Εκουαδόρ, η Κολομβία, η Χιλή, η Σαουδική Αραβία, ο Καναδάς, η Νέα Ζηλανδία, η Κένυα.

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Η Φλόριντα μηνύει την OpenAI για πρόκληση βλάβης στους χρήστες – Πώς συνδέεται με τη βιομηχανία τροφίμων (Ολόκληρη η αγωγή)

Η υπόθεση ανοίγει νέο κεφάλαιο στη νομική ευθύνη των συστημάτων AI, με πιθανές επιπτώσεις σε μάρκετινγκ, συμμόρφωση και χρήση αλγορίθμων σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων.

Ο Τάσος συστήνεται: Ο επιστήμονας τροφίμων που φέρνει την ασφάλεια στην κουζίνα μας

Γνωρίστε τον Τάσο τον Καρδιτσιώτη «Scientist» της διπλανής πόρτας που έκανε την Ασφάλεια Τροφίμων… κάρμα!