ΑρχικήΝέαΗ Ελληνική κουζίνα στην δεύτερη θέση του Taste Atlas παγκοσμίως - Ο...

Η Ελληνική κουζίνα στην δεύτερη θέση του Taste Atlas παγκοσμίως – Ο Ντάκος το καλύτερο ελληνικό πιάτο

3 λεπτά ανάγνωσης

Με «Άριστα» το 5, η ελληνική κουζίνα συγκέντρωσε βαθμολογία 4,64 και αναδείχθηκε δεύτερη καλύτερη παγκοσμίως.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Taste Atlas έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της παγκόσμιας ψηφοφορίας για τις 100 καλύτερες κουζίνες και τα 100 καλύτερα φαγητά στον κόσμο για το 2023. Η χώρα μας κατέλαβε τη δεύτερη θέση, ενώ στην πρώτη θέση ισοβάθμισαν Ιταλία και Ιαπωνία.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το Taste Atlas, στην πλατφόρμα υπήρξαν συνολικά 395.205 αξιολογήσεις πιάτων και 115.660 αξιολογήσεις προϊόντων και πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των φαγητών. Με βάση αυτές τις αξιολογήσεις βγήκε ο μέσος όρος για τις κουζίνες με την καλύτερη βαθμολογία στον κόσμο.

Με «Άριστα» το 5, η ελληνική κουζίνα συγκέντρωσε βαθμολογία 4,64 και αναδείχθηκε δεύτερη καλύτερη παγκοσμίως. Την πρώτη θέση μοιράστηκαν η Ιταλία και η Ιαπωνία με βαθμολογία 4,65. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Πορτογαλία με 4,61 και η Κίνα με 4,59. Η μεσογειακή και η ασιατική κουζίνα εξακολουθούν και αυτό τον χρόνο να είναι οι αγαπημένες του κοινού.

- Advertisement -

Η λίστα με τις 100 καλύτερες κουζίνες για το 2023

Τα καλύτερα πιάτα

Το ελληνικό στοιχείο δεν θα μπορούσε να λείψει από τη λίστα των καλύτερων 100 πιάτων παγκοσμίως. Το βραζιλιάνικο κρέας Picanha, το μαλαισιανό ψωμί Roti Canai και τα ταϊλανδέζικα stir fry Phat Kaphrao ανέβηκαν στα τρία σκαλιά του βάθρου.

Ο ντάκος, είναι το ελληνικό πιάτο που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, καθώς βρίσκεται στην 17η θέση με 4,61 ενώ στην 26η θέση είναι τα παϊδάκια. Τα άλλα ελληνικά πιάτα που κατέκτησαν μια θέση στην πρώτη 100άδα είναι το γιουβέτσι (64 θέση), ο γύρος (69η θέση), το κοκορέτσι (79η θέση), το κλέφτικο (90ή θέση) και το σουβλάκι (95η θέση).
Η πίτσα βρίσκεται στην 4η θέση, το διάσημο ισλί κεμπάπ στην 37η θέση και τα μακαρονάδα με κιμά στην 68η θέση.

Η λίστα με τα καλύτερα πιάτα.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ψευδάργυρος ή βιταμίνη C για το κρυολόγημα; Του Νίκου Ζορζοβίλη

Οι διαφορές στη δράση τους και τι δείχνουν οι μελέτες για το κρυολόγημα

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. επιστρέφει: Επανεκκίνηση της Ελληνικής διεπιστημονικής κοινότητας για την ασφάλεια τροφίμων

Η Δ.Ε.ΔΥ.Τ. ανασυγκροτείται, ανοίγοντας ξανά τον δρόμο για διεπιστημονική συνεργασία στην ασφάλεια τροφίμων και τη δημόσια υγεία στην Ελλάδα.

Κατάψυξη κρέατος: Η Κομισιόν αλλάζει τους κανόνες – Τι προβλέπει η νέα πρόταση, πώς επηρεάζει τους επαγγελματίες του κλάδου

Νέους κανόνες για το πόσο και υπό ποιες συνθήκες μπορεί να παραμένει νωπό το κρέας πριν από την κατάψυξη εξετάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δίνοντας μεγαλύτερη ευελιξία στις επιχειρήσεις, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι αποδεικνύεται η μικροβιολογική ασφάλεια.