Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023
16.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πιο κοντά στα έντομα η βιομηχανία τροφίμων: Τεχνητή νοημοσύνη για την παραγωγή τροφίμων από μύγες!

ΑρχικήΝέαΠιο κοντά στα έντομα η βιομηχανία τροφίμων: Τεχνητή νοημοσύνη για την παραγωγή τροφίμων από μύγες!
spot_img

Η εταιρεία Entocycle στοχεύει να κάνει τις προνύμφες μυγών Hermetia illucens, το νέο must στην κατανάλωση πρωτεΐνης.

H σταδιακή είσοδος των εντόμων στην μαζική ανθρώπινη κατανάλωση δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά συζητιέται αρκετά χρόνια. Πολλές χώρες, μάλιστα, έχουν κάνει βήματα προς την κυκλοφορία προϊόντων από έντομα, όπως η Ολλανδία, η οποία πέρσι εγκατέστησε αυτόματους πωλητές σνακ από βρώσιμα έντομα.

Ακόμα και αν ορισμένοι καταναλωτές αντιστέκονται επί του παρόντος σθεναρά στην ιδέα του να καταναλώσουν βρώσιμα έντομα στο άμεσο μέλλον, ειδικοί προβλέπουν ότι οι Hermetia illucens , ή μαύρη μύγα στρατιώτη θα μπορούσαν να παίξουν ουσιαστικό ρόλο στην τροφική αλυσίδα τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, οι προνύμφες αυτών των μυγών μπορούν να γίνουν σημαντική πηγή πρωτεϊνών για τα ζώα και τα ψάρια.

Αυτή την τάση εκμεταλλεύεται και η εταιρεία Entocycle, η οποία συγκεντρώνει άλλα 5 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης της Σειρά Α με επικεφαλής την Climentum Capital, μια ευρωπαϊκή εταιρεία VC που εστιάζει στο κλίμα. 

Σύμφωνα με το Tech Crunch, αν και η Entocycle έχει συσταθεί από το 2016, τώρα είναι η περίοδος που προσπαθεί να εμπορευματοποιήσει τα προϊόντα της στην αγορά και θα αξιοποιήσει αυτή τη νέα εισροή μετρητών για να διευρύνει την κυκλοφορία του κορυφαίου προϊόντος της- Entocycle Neo- μια μονάδα υλικού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φάρμες εντόμων για την παρακολούθηση και τη συλλογή δεδομένων σχετικά με την υγεία και την παραγωγικότητα των Hermetia illucens

Το Entocycle Neo χρησιμοποιεί οπτικούς αισθητήρες σε συνδυασμό με μια λύση λογισμικού που αναλύει τις εικόνες και μετρά με ακρίβεια την παραγωγή. Μέσα από την αυτοματοποίηση αυτών των διαδικασιών, η Entocycle ελπίζει ότι μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα στις φάρμες εντόμων, αλλά και να μειώσει τη θνησιμότητα των εντόμων. Επιπλέον, η Entocycle έχει αναπτύξει ένα κλουβί μυγών με ενσωματωμένο σύστημα κλιματισμού.

Στόχος της Εntocycle είναι να βοηθήσει τις εταιρείες τροφίμων να ξεκινήσουν να υιοθετούν τις προνύμφες μαύρων μυγών στρατιωτών, έτσι ώστε να μπορούν να εξασφαλίσουν τον εφοδιασμό τους σε πρωτεΐνες.

Ήδη το μερίδιο ευθύνης της βιομηχανίας τροφίμων στην κλιματική αλλαγή και σε άλλες περιβαλλοντικές καταστροφές, όπως η αποψίλωση των δασών, είναι μεγάλο. Τα έντομα, με την ιδιότητά τους να αναπαράγονται γρήγορα αφήνοντας μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αποτελούν μια πιο οικολογική πηγή πρωτεΐνης για το ακόμα μεγαλύτερο κύμα υπερπληθυσμού που έπεται.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img

Must read

1821: Πως η κλεφτουριά πολεμούσε τον Τούρκο αλλά και τη Salmonella

Πώς κατάφερναν να επιβιώσουν και μάλιστα να πολεμούν με σθένος οι ορεσίβιοι αγωνιστές του ‘21, οι κλέφτες και οι αρματoλοί; Τι μεθόδους χρησιμοποιούσαν για να μην δηλητηριάζονται από τα φαγητά που έτρωγαν στα βουνά;

Ελλάδα: Καρκινογόνο εισαγόμενο τσίλι – Ειδοποίηση RASFF – Περιέχει 7 επικίνδυνα φυτοφάρμακα

Προσπάθησαν να εισάγουν στη χώρα μας τσίλι σε σκόνη «τίγκα» στα φυτοφάρμακα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα