Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Επιστήμη της Τεχνολογίας Τροφίμων αποχαιρετάει τον ξεχωριστό κ. Αρβανιτογιάννη

ΑρχικήΝέαΗ Επιστήμη της Τεχνολογίας Τροφίμων αποχαιρετάει τον ξεχωριστό κ. Αρβανιτογιάννη
spot_img

Αποχαιρετούμε τον λαμπρό συνάδελφο Ιωάννη Αρβανιτογιάννη, ο οποίος σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, “έφυγε” από κοντά μας.

Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανήρτησε στην σελίδα του στο facebook τη δυσάρεστη είδηση.

Η ανακοίνωση του τμήματος, ανέφερε χαρακτηριστικά:
Με λύπη ανακοινώνουμε την απώλεια του αγαπημένου μας συναδέλφου και διακεκριμένου επιστήμονα Ιωάννη Σ. Αρβανιτογιάννη Καθηγητή Τεχνολογίας Τροφίμων.

Λίγα λόγια για τον κ. Αρβανιτογιάννη

Ο lωάννnς Αρβανιτογιάννης αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιo Θεσσαλονίκης, Τµήμα Χηµείας (1984) και είναι κάτοχος δύο διδακτορικών διατριβών· στα συνθετικά παλυµερή και τη φυσικοχηµεία τροφίµων από το εργαστήριο Οργανικής Χημικής Τεχνολογίας, ΑΠΘ (1990) και το τµήµα Επιστήµης Τροφίµων και Εφαρµοσµένnς Μικροβιολογίας του Nottingham (Αγγλία, 1993). Εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήµιο Loughborough (Αγγλία), στη Ciba-Geigy (Ελβετία) και στο Εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο της Οσάκα (Ιαπωνία). Από το 1995 έωs το 2000 ήταν Επίκουρος Καθηγητής µε αντικείµενο τον έλεγχο ποιότητας τροφίµων στο Τµήµα Γεωπονίαs του ΑΠΘ. Από το 2000 έωs το 2005 ήταν επίκουρος καθηγητής µε αντικείµενο τον έλεγχο ποιότnτας, τη µεταποίηση και τεχνολογία τροφίµων στο Τµήµα Γεωπονίας του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας. Από τον Μάρτιο 2005 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τµήµα Γεωπονίας Ζωικής Παραγωγής και Υδάτινου Περιβάλλοvτoς του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας. Είναι συγγραφέας περισσοτέρων των 120 ερευνητικών εργασιών και άρθρων ανασκόπησης καθώς και κεφαλαίων σε ξενόγλωσσα βιβλία. Έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης ως µέλος του editorial board σε 4 διεθνή περιοδικά και έχει αναφερθεί σε περισσότερες από 800 ετεροαναφορές. Eπίσης, έχει δώσει κατ επανάληψη διαλέξεις µε θέµα τα συστήµατα διασφάλισης ποιότητας τροφίµων (IS0 9000), τη διαχείριση περιβάλλοντος (IS0 14000) και ασφάλειας τροφίµων (HACCP) και τη συσκευασία τροφίµων.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το ερευνητικό και διδακτικό του έργο στο πιο κάτω αρχείο.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Γλουταμινικό νάτριο Ε621-MSG: Μύθοι και αλήθειες για το πιο δημοφιλές πρόσθετο τροφίμων

"Ουσία της γεύσης ή "σύνδρομο του κινέζικου εστιατορίου" το πρόσθετο MSG που δίνει γεύση umami στα τρόφιμα έχει γίνει κατά καιρούς αντικείμενο αντιπαράθεσης για τις επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία - Τι λέει η EFSA

Το 60% των Ευρωπαίων καταναλωτών “γυρνάει την πλάτη” στο συμβατικό κρέας!

Νέα έρευνα αποκάλυψε μεγάλη μείωση στην κατανάλωση κρέατος - Ζήτηση για εναλλακτικές λύσεις στη Δυτική Ευρώπη.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα