Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Επιστήμη της Τεχνολογίας Τροφίμων αποχαιρετάει τον ξεχωριστό κ. Αρβανιτογιάννη

ΑρχικήΝέαΗ Επιστήμη της Τεχνολογίας Τροφίμων αποχαιρετάει τον ξεχωριστό κ. Αρβανιτογιάννη
spot_img

Αποχαιρετούμε τον λαμπρό συνάδελφο Ιωάννη Αρβανιτογιάννη, ο οποίος σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, “έφυγε” από κοντά μας.

Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας & Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ανήρτησε στην σελίδα του στο facebook τη δυσάρεστη είδηση.

Η ανακοίνωση του τμήματος, ανέφερε χαρακτηριστικά:
Με λύπη ανακοινώνουμε την απώλεια του αγαπημένου μας συναδέλφου και διακεκριμένου επιστήμονα Ιωάννη Σ. Αρβανιτογιάννη Καθηγητή Τεχνολογίας Τροφίμων.

Λίγα λόγια για τον κ. Αρβανιτογιάννη

Ο lωάννnς Αρβανιτογιάννης αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιo Θεσσαλονίκης, Τµήμα Χηµείας (1984) και είναι κάτοχος δύο διδακτορικών διατριβών· στα συνθετικά παλυµερή και τη φυσικοχηµεία τροφίµων από το εργαστήριο Οργανικής Χημικής Τεχνολογίας, ΑΠΘ (1990) και το τµήµα Επιστήµης Τροφίµων και Εφαρµοσµένnς Μικροβιολογίας του Nottingham (Αγγλία, 1993). Εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήµιο Loughborough (Αγγλία), στη Ciba-Geigy (Ελβετία) και στο Εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο της Οσάκα (Ιαπωνία). Από το 1995 έωs το 2000 ήταν Επίκουρος Καθηγητής µε αντικείµενο τον έλεγχο ποιότητας τροφίµων στο Τµήµα Γεωπονίαs του ΑΠΘ. Από το 2000 έωs το 2005 ήταν επίκουρος καθηγητής µε αντικείµενο τον έλεγχο ποιότnτας, τη µεταποίηση και τεχνολογία τροφίµων στο Τµήµα Γεωπονίας του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας. Από τον Μάρτιο 2005 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τµήµα Γεωπονίας Ζωικής Παραγωγής και Υδάτινου Περιβάλλοvτoς του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας. Είναι συγγραφέας περισσοτέρων των 120 ερευνητικών εργασιών και άρθρων ανασκόπησης καθώς και κεφαλαίων σε ξενόγλωσσα βιβλία. Έχει τύχει διεθνούς αναγνώρισης ως µέλος του editorial board σε 4 διεθνή περιοδικά και έχει αναφερθεί σε περισσότερες από 800 ετεροαναφορές. Eπίσης, έχει δώσει κατ επανάληψη διαλέξεις µε θέµα τα συστήµατα διασφάλισης ποιότητας τροφίµων (IS0 9000), τη διαχείριση περιβάλλοντος (IS0 14000) και ασφάλειας τροφίµων (HACCP) και τη συσκευασία τροφίµων.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για το ερευνητικό και διδακτικό του έργο στο πιο κάτω αρχείο.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Νέος κανονισμός για τις ειδικές απαιτήσεις υγιεινής για ορισμένα κρέατα, ψάρια, γαλακτοκομικά και αυγά

Ο νέος Καν. (ΕΕ) 2024/1141 που τροποποιεί τα παραρτήματα II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 853/2004.

ΕΕ: Μελέτη για το παρόν και το μέλλον των εναλλακτικών πρωτεϊνών στην Ευρώπη

Οι αυξημένες ανάγκες επισιτισμού στο μέλλον μπορεί να φέρουν νέα προϊόντα από φύκια, έντομα και κρέας εργαστηρίου στη διατροφή μας.

Ασφαλή από παθογόνα τα ψάρια υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με την EFSA

Η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των χωρών που κοινοποίησαν στο RASFF μολυσμένα εισαγόμενα ψάρια.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα