Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου, 2024
17.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Ευαγγελία Γκίζα νέα πρόεδρος του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος

ΑρχικήΝέαΗ Ευαγγελία Γκίζα νέα πρόεδρος του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος
spot_img

Η Δρ. Ευαγγελία Γκίζα αναλαμβάνει νέα πρόεδρος του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος, όπως η ίδια ενημέρωσε μέσω μιας λιτής ανακοίνωσής της.

Με μεγάλη χαρά και αίσθημα ευθύνης, αποδέχτηκα την άκρως τιμητική πρόταση για την τοποθέτηση μου ως Προέδρου του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος (Ι.Π.Κ.), παίρνοντας τη σκυτάλη από τον εξαιρετικό επιστήμονα και καθολικά αναγνωρισμένο συνάδελφο, κτηνίατρο Δρ. Α. Ράντσιο. 

To  Ι.Π.Κ ιδρύθηκε το 2018, με τη φιλοδοξία να καλύψει το κενό που υπήρχε στην διαρκή έρευνα και ενημέρωση της Πολιτείας, του συνόλου των εμπλεκομένων αλλά και των καταναλωτών, για τα θέματα που απασχολούν καθημερινά την μεταποίηση και τα προϊόντα κρέατος.

Ειδικότερα το ΙΠΚ: 

– ενώνει την επιστήμη και τους κρατικούς φορείς, με την επιχειρηματική κοινότητα του κλάδου επεξεργασίας κρέατος και του ευρύτερου τομέα κρέατος,
– λειτουργεί ως κέντρο δια βίου μάθησης,
– λειτουργεί ως κέντρο έρευνας, ανάπτυξης και τεχνολογικής παρακολούθησης των θεμάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις που το στηρίζουν.

Η ανάπτυξη και η ευημερία της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας τα επόμενα χρόνια απαιτούν τον μετασχηματισμό πολλών υφιστάμενων δομών και την εξέλιξη της νοοτροπίας με προσανατολισμό σε πιο δημιουργικούς τρόπους παραγωγής, εργασίας και συνεργασίας κράτους, επιστημονικής κοινότητας και επιχειρήσεων. Σε αυτήν τη διαδικασία μετεξέλιξης, εκτιμάται ότι το ΙΠΚ μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο.

Η Δρ. Ευαγγελία Γκίζα είναι μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Hellenic Saltworks S.A. (διορίστηκε το 2020), με καριέρα αφιερωμένη στον τομέα των Τροφίμων και της Υγείας από πλευράς Δημόσιας Υγείας, Ιατρικής και Επιχειρήσεων. Ξεκίνησε ως Συνεργάτης Ιατρικής Έρευνας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και από το 2004 εργάζεται στους τομείς που σχετίζονται με τα φάρμακα (ΕΟΦ) και τον έλεγχο τροφίμων ζωικής προέλευσης, τόσο σε φορείς πιστοποίησης (ΕΛΟΤ) όσο και σε επίσημους φορείς ελέγχου (ΕΦΕΤ). Μεταξύ 2009-2021 εργαζόταν στον ΕΦΕΤ, ως Προϊσταμένη του Τμήματος Ασφάλειας Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης και Σύνθετων Τροφίμων, φιλοδοξώντας να εμφυσήσει την εταιρική νοοτροπία μιας υγείας σε συναφείς οργανισμούς. Πλέον, απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα, ως Διευθύντρια Διασφάλισης Ποιότητας και Ποιοτικού Ελέγχου στην Π.Γ. Νίκας Α.Ε.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ισχυρισμοί σε τρόφιμα: Ψήφισμα “καταπέλτης” από την ΕΕ για την παραπλάνηση των καταναλωτών – Περιορισμός του “χωρίς προσθήκη ζάχαρης”

Σε ψήφισμά της η ΕΕ ζητά την άμεση εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1924/2006 για τους ισχυρισμούς διατροφής και υγείας που διατυπώνονται στα τρόφιμα.

3 νεκροί από γάλα αμυγδάλου: Το πόρισμα των επιθεωρητών για τα λάθη στο εργοστάσιο παραγωγής

Καναδοί αξιωματούχοι ολοκλήρωσαν την έρευνα για το ξέσπασμα λιστέρια από τα φυτικά γάλατα της Danone Canada.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο