Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
22.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η ιδιωτική ετικέτα καθορίζει την ευρωπαϊκή αγορά FMCG

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΗ ιδιωτική ετικέτα καθορίζει την ευρωπαϊκή αγορά FMCG
spot_img

To 60% των καταναλωτών θεωρεί τις ιδιωτικές ετικέτες καλές όσο και οι γνωστές μάρκες σε τομείς όπως η καινοτομία, η ποιότητα, η βιωσιμότητα και η καλή εικόνα.

Κατακόρυφη άνοδο της ιδιωτικής ετικέτας απεικονίζει η τελευταία έκθεση FMCG Demand Signals της Circana, αφού φαίνεται πως πλέον αντιπροσωπεύουν το 38% των συνολικών πωλήσεων ταχέως κινούμενων καταναλωτικών αγαθών αξίας σε όλη την Ευρώπη.

Οι πωλήσεις αυτές αντιστοιχούν σε περίπου 229 δισεκατομμύρια ευρώ, αναφέρει η έκθεση, ενώ οι 6 χώρες που “τίμησαν” την ιδιωτική ετικέτα είναι η Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία (η υψηλότερη με 47%) , Ηνωμένο Βασίλειο και Ολλανδία, όπου προτιμάται ακόμα και από τις ιδιωτικές επωνυμίες.

Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι ως προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας θεωρούνται αυτά που παράγονται από ορισμένες εταιρείες για λογαριασμό καταστημάτων λιανικής, όπως για παράδειγμα η αλυσίδα σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης έχει τα ομώνυμα προϊόντα παραγωγής του.

Σύμφωνα με σχόλιο της παγκόσμιας SVP, Strategic Development Insights στην εταιρεία Circana, Ananda Roy, το οποίο παρατίθεται στο European Supermarket Magazine, oι καταναλωτές δεν προτιμούν την ιδιωτική ετικέτα επειδή είναι φτηνή, αλλά επειδή τις θεωρούν καινοτόμες και ποιοτικές, αντίστοιχα με τα προϊόντα που παράγονται στη χώρα τους.

Ειδικά για το τελευταίο, περίπου το 60% των αγοραστών που συμμετείχαν στην έρευνα είπε ότι οι ιδιωτικές ετικέτες είναι όσο καλές όσο οι εθνικές μάρκες σε τομείς όπως η καινοτομία, η ποιότητα, η απόδοση των αξιώσεων, η βιωσιμότητα και η καλή εικόνα, ενώ το ένα τέταρτο τις θεωρεί καλύτερες. Συνήθως αυτοί που τις θεωρούσαν καλύτερες ανήκαν στο μεσαίο εισόδημα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα