Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022
31 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η λίστα της ακρίβειας: Αυξήσεις έως 25% σε ψωμί, τυρί, καφέ και ζυμαρικά

ΑρχικήΝέαΗ λίστα της ακρίβειας: Αυξήσεις έως 25% σε ψωμί, τυρί, καφέ και ζυμαρικά
spot_img

cibum team

Ακόμη μεγαλύτερη πίεση θα ασκήσουν στον οικογενειακό προϋπολογισμό οι αυξήσεις σε βασικά προϊόντα διατροφής, που αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, έως τα τέλη Οκτωβρίου οι τιμές σε περιπου 500 προϊόντα, ανάμεσα στα οποία βασικά είδη διατροφής, όπως το ψωμί, το τυρί και τα ζυμαρικά, αναμένεται να σημειώσουν αύξηση έως 25% στην τιμή τους.

Οι ανατιμήσεις θα γίνουν αντιληπτές από τους καταναλωτές σταδιακά, ανάλογα με τα αποθέματα που έχουν στις αποθήκες τους τα μεγάλα καταστήματα τροφίμων.

Ήδη, οι πρώτες αυξήσεις έχουν γίνει ορατές από τον προηγούμενο μήνα, καθώς «τσίμπησαν» πάνω από 5% τα οπωροκηπευτικά και τα φρέσκα φρούτα.

Σειρά, όπως όλα δείχνουν έχει το ψωμί, που – λόγω και της αναμενόμενης αύξησης στους λογαριασμούς ρεύματος – αναμένεται να «τσιμπήσει» 10 με 15%.

Αναλυτικότερα, στη νέα λίστα της ακρίβειας περιλαμβάνονται τα εξής προϊόντα:

–    Πανάκια καθαρισμού (4%-25%)
–    ζυμαρικά (7%-23%)
–    χυμοί (5%- 15,5%)
–    ρύζι τζαζμίν (10%)
–    φέτα (9%)
–    αφρόλουτρα (7%)
–    κατεψυγμένα λαχανικά (6%)
–    τυριά (5,7%)
–    εσπρέσο (5,5%)
–    στιγμιαίος καφές (5%)
–    αλάτι (5%)
–    κρουασάν (5%)
–    πουρές (4,5%)
–    σάλτσες (4,5%)
–    παιδικές τροφές σε βαζάκια (4,8%)
–    ελληνικός καφές (4,5%)
–    αλεύρι (4,5%)
–    αλουμινόχαρτο (3,5%)
–    σοκολάτα-κουβερτούρα (3,5%)
–    βρεφικό γάλα (3%)
–    χλωρίνη (3%)
–    κέτσαπ, μουστάρδες, μαγιονέζες (3%)
–    τσάι (3%)
–    χαρτί υγείας (3%)
–    γάλα εβαπορέ (3%)
–    κρεμοσάπουνο (2,5%)
–    τοματοειδή (2,5%)
–    δημητριακά (2,5%)
–    ροφήματα (2,5%)
–    εισαγόμενα νερά (2% – 4%)
–    ζωοτροφές (1,5% έως 5%).

 

 

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img

Must read

Το BRC issue 9 είναι γεγονός – Πότε ξεκινάει η πιστοποίηση κατά το νέο τεύχος του προτύπου;

Το τεύχος 9 του BRC για την ασφάλεια των τροφίμων, είναι πλέον γεγονός, αφού κατέφθασε την 1η Αυγούστου 2022.

Ίδιο brand, χαμηλότερη ποιότητα – Προϊόντα δύο ταχυτήτων σε χώρες της Ευρώπης

Τα προϊόντα που πωλούνται με την ίδια εμπορική ονομασία και συσκευασία πρέπει να έχουν την ίδια σύνθεση σε κάθε χώρα της ΕΕ. Τα στοιχεία όμως, παραπέμπουν σε αθέμιτες πρακτικές μεγάλων εταιρειών τροφίμων

Υδροξυτυροσόλη ως πρόσθετο: Οι Έλληνες, πρωταθλητές στην πρόσληψη φαινολών μέσω της επιτραπέζιας ελιάς

Επιστημονική έρευνα Ισπανών για την πρόσληψη υδροξυτυροσόλης που υπάρχει σε ελιές, ελαιόλαδο και κρασί. στον Ευρωπαϊκό πληθυσμό - Οι δυνατότητες χρήσης της ως πρόσθετο τροφίμων
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα