Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
21.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η μοσχαρίσια μπριζόλα σύντομα θα γίνει είδος πολυτελείας σαν την σαμπάνια!

ΑρχικήΝέαΗ μοσχαρίσια μπριζόλα σύντομα θα γίνει είδος πολυτελείας σαν την σαμπάνια!
spot_img

cibum team

Η εταιρεία Danish Crown είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς κρέατος στον κόσμο, και ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς χοιρινού κρέατος στην Ευρώπη καθώς και βασικός παίκτης στην ευρωπαϊκή αγορά βοείου κρέατος. Η πορεία των 130 ετών στον χώρο της επεξεργασίας κρέατος και οι εξαγωγές σε περισσότερες από 130 χώρες, της δίνει το δικαίωμα να έχει άποψη για το μέλλον του κλάδου, να την εκφράζει και μάλιστα να γίνεται είδηση.

Ο Jais Valeur, Διευθύνων Σύμβουλος της Danish Crown, προέβλεψε λοιπόν, μιλώντας στην εφημερίδα Berlingske, ότι η μπριζόλα σύντομα θα θεωρείται τόσο πολυτελές φαγητό, όσο η σαμπάνια και το χαβιάρι, λόγω του πρόσθετου κόστους που σχετίζεται με το κλίμα.

Σύμφωνα με το cphPostonline, ενώ η Danish Crown ισχυρίζεται ότι έχει κάνει τεράστια βήματα στις προσπάθειές της να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα της παραγωγής χοιρινού κρέατος – ισχυρισμοί που έχουν αμφισβητηθεί – το βόειο κρέας είναι μια πολύ πιο δύσκολη πρόκληση, παραδέχεται ο Valeur.

“Το βόειο κρέας δεν προβλέπεται να είναι ποτέ πολύ φιλικό προς το κλίμα. Θα είναι λίγο σαν τη σαμπάνια: δηλαδή σαν ένα προϊόν πολυτελείας”, είπε.

“Θα εξακολουθούμε να έχουμε παραγωγή, ωστόσο η παραγωγή βοείου κρέατος θα προέρχεται από βοοειδή γαλακτοπαραγωγής, μόσχου και βοοειδή που βόσκουν στο λιβάδι και προσθέτουν στη βιοποικιλότητα. Το βόειο θα γίνει ένα πολυτελές προϊόν που θα τρώμε σε ειδικές περιπτώσεις.”

Στο πλαίσιο των κλιματικών στόχων της, η Danish Crown θέλει να μειώσει τις εκπομπές παραγωγής κρέατος κατά 50% έως το 2030 και να είναι κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.

Η εταιρεία του Valeur δεσμεύεται ότι όλες οι πρωτοβουλίες της για τη βιωσιμότητα καθοδηγούνται από τη γνώση και τα δεδομένα.

Σύμφωνα με το CPHpost, τρεις από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις παραγωγής της Danish Crown, έχουν ως στόχο να καταστούν κλιματικά ουδέτερες έως τον Μάιο του 2022.

“Θα ανακοινώσουμε λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο σκοπεύουμε να επιτύχουμε τους στόχους, και θα δημοσιεύσουμε στοιχεία για την εξέλιξή τους. Θα προσπαθήσουμε να γίνουμε ο πιο διαφανής παραγωγός κρέατος στον κόσμο”, δήλωσε ο Jais Valeur στην εφημερίδα Berlingske.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Φυτοφάρμακα σε τρόφιμα: Δημοσιεύτηκε η έκθεση της EFSA για το 2022

Συστάσεις στους διαχειριστές κινδύνου για την αύξηση της αποτελεσματικότητας των ευρωπαϊκών συστημάτων ελέγχου.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ραβέντι σε συνταγές – Σοβαρός κίνδυνος

Το υπουργείο τροφίμων, γεωργίας και αλιείας της Δανίας προειδοποιεί: Μη τρώτε τα φύλλα από ραβέντι.

«Θα σε συναντήσω στο Greeks»: Πως η Ελληνική γαστρονομία και τα προϊόντα μας κυριαρχούν στις διεθνείς αγορές

Τα Ελληνικά προϊόντα γίνονται mainstream στον κόσμο κερδίζοντας τους καταναλωτές πολύ πέρα από την Ελληνοαμερικανική αγορά.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα