Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
31.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η νέα ΥΑ 101195/2021 για τις Γενικές και ειδικές απαιτήσεις ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων στις επιχειρήσεις

ΑρχικήΝέαΗ νέα ΥΑ 101195/2021 για τις Γενικές και ειδικές απαιτήσεις ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων στις επιχειρήσεις
spot_img

cibum team


Δημοσιεύθηκε στις 8/10/2021 η νέα ΥΑ 101195/2021 με θέμα Γενικές και ειδικές απαιτήσεις για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, με άμεση ισχύ. Αφορά μεταξύ άλλων  ηλεκτρικές εγκαταστάσεις χαμηλής τάσης για κτίρια εμπορικής – επαγγελματικής χρήσης,  εργοτάξια και προσωρινές εγκαταστάσεις, και συστήματα αυτοπαραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις ή τμήματα αυτών, πρέπει να ικανοποιούν τις απαιτήσεις ασφάλειας και ορθής λειτουργίας της απόφασης, εφόσον σχεδιάζονται, κατασκευάζονται, τροποποιούνται, συντηρούνται και ελέγχονται βάσει των γενικών και ειδικών απαιτήσεων του προτύπου ΕΛΟΤ 60364 (Πρότυπο που έχει συνταχθεί με βάση τα έγγραφα εναρμόνισης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ηλεκτροτεχνικής Τυποποίησης (C ENELEC), τα οποία προέρχονται κυρίως από τη σειρά HD 60364 αλλά και από τη σειρά HD 384), ή άλλου ισοδύναμου προτύπου. Ομοίως και τυχόν τροποποιήσεις ή επεκτάσεις σε υφιστάμενες εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις.

Για διαπίστωση και τεκμηρίωση της ασφαλούς και ορθής λειτουργίας, απαιτείται η διενέργεια αρχικού ελέγχου (μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής για την αρχική ηλεκτροδότηση), τακτικών επανελέγχων (ανάλογα με την κατηγοριοποίησή τους σε Α, Β και Γ βάσει παραρτήματος ΙΙ της απόφασης) και έκτακτων ελέγχων (μετά από αλλαγές, ατυχήματα ή τροποποιήσεις). Ο τακτικός επανέλεγχος ανάλογα την κατηγορία γίνεται κάθε 10 (π.χ. κατοικίες, μοναστήρια, κλπ.), 5 (π.χ. επαγγελματικοί χώροι, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, εστιατόρια, ψησταριές, καφέ παντός είδους, καφενεία, μπαρ μέχρι 50 ατόμων, κυλικεία, ξενοδοχεία μέχρι 50 ατόμων, κλπ.) και 2 χρόνια (π.χ. αεροδρόμια, νηπιαγωγεία, εποχιακά αναψυκτήρια, εστιατόρια, ψησταριές, καφέ παντός είδους, καφενεία, μπαρ άνω 50 ατόμων, ξενοδοχεία άνω των πενήντα ατόμων, κλπ.) αντίστοιχα. Μετά τους προαναφερθέντες ελέγχους, συντάσσεται υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη (ΥΔΕ), σύμφωνα με το υπόδειγμα του Παραρτήματος Ι της απόφασης, μαζί με τα αναγκαία στοιχεία τεκμηρίωσης. Μετά την έναρξη λειτουργίας του «Ενιαίου Μητρώου Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων», οι ΥΔΕ θα υποβάλλονται σε αυτό.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Συμπληρώματα διατροφής: Ή λανθασμένη ή άσκοπη η χρήση τους, σύμφωνα με μελέτη

Νέα μελέτη καταδεικνύει την αλόγιστη χρήση των συμπληρωμάτων διατροφής.

Τι γίνεται με τα κομμάτια και τα περιττώματα αρουραίων στα τρόφιμα; Δεκάδες ανακλήσεις τροφίμων και λουκέτα σε εστιατόρια

Καταγραφή πρόσφατων περιστατικών και ανάλυση για τους λόγους παρουσίας τρωκτικών μέσα σε τρόφιμα ή σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας και σε εστιατόρια και για τους τρόπους εντοπισμού και αντιμετώπισης.

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα στις κορυφαίες αιτίες θανάτου στην Ευρώπη!

Ο ένας θάνατος στους πέντε στην Ευρώπη οφείλεται στην ανθυγιεινή διατροφή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα