Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
8.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Νέα Υόρκη προωθεί την επαναχρησιμοποίηση σκευών στα fast food

ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΗ Νέα Υόρκη προωθεί την επαναχρησιμοποίηση σκευών στα fast food
spot_img

Εάν ισχύσει το νομοσχέδιο, όλες οι επιχειρήσεις της Νέας Υόρκης που δεν χρησιμοποιούν επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες θα τιμωρούνται με πρόστιμα άνω των 100 δολαρίων.

Νέα νομοθεσία για την ανακύκλωση εισάγεται για ψήφιση στη Νέα Υόρκη, η οποία θα απαιτεί από τα εστιατόρια να δίνουν στους πελάτες επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία την οποία έλαβαν μέλη του Συμβουλίου της Νέας Υόρκης, Marjorie Velázquez, Keith Powers, Erik Bottcher και Sandy Nurse, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Manhattan Borough, Mark Levine.

Το νέο προτεινόμενο νομοσχέδιο, το οποίο φέρει τον τίτλο “Choose to Reuse” (Επιλέξτε την Επαναχρησιμοποίηση) με την εφαρμογή του θέτει σε όλα τα εστιατόρια, takeaway και fast food την υποχρέωση να δίνουν μαζί με το φαγητό συσκευασίες, οι οποίες να μπορούν να επιστραφούν, να απολυμανθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν.

Η πόλη της Νέας Υόρκης παράγει 14 εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών κάθε χρόνο, μέσα στα οποία υπάρχουν περίπου 23 δισεκατομμύρια συσκευασίες που απορρίπτονται. Οπότε με αυτό το σχέδιο, η πολιτεία ευελπιστεί σε λιγότερα απορρίμματα, μειωμένες εκπομπές άνθρακα κατά περίπου 85% και αύξηση της οικολογικής συνείδησης επιχειρήσεων και καταναλωτών.

Ακόμα και πριν από αυτή την πρωτοβουλία υπήρχαν εταιρείες που παρήγαγαν επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες, όπως η Deliver Zero, της οποίας τις υπηρεσίες χρησιμοποιούν 5 δήμοι της Νέας Υόρκης. Η ιδρύτρια της εταιρείας, Lauren Sweeney είπε στο ABC News πως αν όλες οι εταιρείες αρχίσουν να συμμετέχουν σε αυτό, μόνο τότε θα έρθει η πραγματική αλλαγή.

Εάν εγκριθεί το νομοσχέδιο, τα εστιατόρια που δεν προσφέρουν επαναχρησιμοποιούμενες επιλογές θα τιμωρούνται με πρόστιμο 100 δολάρια για την πρώτη παράβαση, 200 δολάρια για τη δεύτερη και ούτω καθεξής για κάθε νέα παράβαση, αναφέρει το ABC News.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο