Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
20.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Nestlé δημιούργησε εξειδικευμένο τμήμα Έρευνα και Ανάπτυξης για τα τρόφιμα

ΑρχικήΝέαΗ Nestlé δημιούργησε εξειδικευμένο τμήμα Έρευνα και Ανάπτυξης για τα τρόφιμα
spot_img

cibum team

Η Nestlé ανακοίνωσε τη δημιουργία του μεγαλύτερου εξειδικευμένου τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης (R+D Accelerator) στη Λοζάνη της Ελβετίας, στο βασικό ερευνητικό κέντρο της Nestlé.

Το νέο τμήμα θα παρέχει μια πλατφόρμα για νεοσύστατες επιχειρήσεις, φοιτητές και επιστήμονες της Nestlé για να φέρουν γρήγορα καινοτομίες στην αγορά τροφίμων.

Ο χώρος καλύπτει 4000 τ.μ. και διαθέτει χώρο συνεργασίας, κουζίνα πρωτοτύπων και εγκαταστάσεις μίνι παραγωγής.

Όλες οι εσωτερικές και εξωτερικές ομάδες θα έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Nestlé, συμπεριλαμβανομένης της επιστήμης, της τεχνολογίας και της επιχειρηματικής εμπειρίας. Οι ομάδες του Accelerator θα μπορούν να καινοτομούν προϊόντα σε ένα εξάμηνο πρόγραμμα «ιδέα για ψώνια» μαθαίνοντας πρώιμες τάσεις, διαφοροποιώντας τεχνολογίες και επιστημονικές ανακαλύψεις που θα δημιουργήσουν καινοτόμες ιδέες.

Τα άτομα στο πρόγραμμα θα έχουν πρόσβαση σε επαγγελματίες από τη Nestlé που περιλαμβάνουν τεχνολόγους τροφίμων, διατροφολόγους, σχεδιαστές, συσκευαστές, ρυθμιστικούς και ειδικούς για την ασφάλεια των τροφίμων. Επιπλέον, οι ομάδες θα έχουν ειδικούς συμβούλους και μέντορες από την ανώτερη ομάδα διαχείρισης στη Nestlé.

«Δίνουμε στους εσωτερικούς και εξωτερικούς επιχειρηματίες πλήρη πρόσβαση σε όλη την τεχνογνωσία και την υποδομή που χρειάζονται για να μεταφράσουν την ιδέα τους σε ένα προϊόν- από εργαστήρια ανάλυσης, πειραματικές κουζίνες, σε εγκαταστάσεις πρωτοτύπων και παραγωγής- και τους βοηθάμε να δοκιμάσουν τις καινοτομίες τους σε πραγματικό- συνθήκες της αγοράς », δήλωσε ο Tom Wagner, επικεφαλής του προγράμματος Nestlé R+D Accelerator.

Από το 2019, περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν το εξάμηνο πρόγραμμα, δοκίμασαν 33 νέα προϊόντα και τα κυκλοφόρησαν σε περισσότερα από 300 καταστήματα σε 12 χώρες.

Εκτός από την παροχή εμπειρογνωμόνων στις ομάδες για να τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους, οι συμμετέχοντες έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις μαγειρέματος και πρωτοτύπων, εμπειρογνωμοσύνη στην ασφάλεια των τροφίμων και εγκαταστάσεις μίνι παραγωγής. Οι ομάδες εφαρμόζουν επίσης μια προσέγγιση δοκιμής και μάθησης για να συνδημιουργήσουν έννοιες και προϊόντα με feedback από τους καταναλωτές.

«Στους R+D Accelators συνδυάζουμε τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα των μαθητών, των νεοσύστατων επιχειρήσεων και των ενδοεπιχειρηματιών με την εκτεταμένη επιστημονική και τεχνολογική εμπειρία της Nestlé. Η πρωτοβουλία δημιουργεί ευκαιρίες μάθησης τόσο για εσωτερικά όσο και για εξωτερικά ταλέντα, δημιουργεί ικανότητες και προάγει μια επιχειρηματική κουλτούρα στους ιστότοπούς μας. Είναι υπέροχο να βλέπεις το πάθος και τον ενθουσιασμό των ομάδων καθώς περνούν από μια ιδέα σε μια δοκιμαστική έναρξη σε λίγους μήνες, ξεπερνώντας πολλές διαφορετικές προκλήσεις στην πορεία!», δήλωσε ο Stefan Palzer, επικεφαλής τεχνολογίας της Nestlé.

Πηγή: nutraingredients.com

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Η νέα εγκύκλιος του Υπ. Υγείας για τους ελέγχους ενόψει Πάσχα – Αυστηροί έλεγχοι και στους delivery

Το Υπουργείο Υγείας ζητά από τους επιθεωρητές αυστηρότητα ως προς την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών όρων και προϋποθέσεων.

Γιατί οι καταναλωτές προτιμούν το εμφιαλωμένο από το νερό βρύσης;

Οι προσπάθειες της ΕΕ για στροφή των Ευρωπαίων στο νερό βρύσης και η λόγοι της προσήλωσης των καταναλωτών στο εμφιαλωμένο.

Καταναλωτής: Οι υψηλές τιμές οδηγούν σε επικίνδυνες πρακτικές ασφάλειας τροφίμων

Έρευνα έδειξε πως οι αυξανόμενες τιμές ωθούν τους ανθρώπους να αναλαμβάνουν περισσότερους κινδύνους για την ασφάλεια των τροφίμων προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα