ΑρχικήΝέαΗ Nestlé δημιούργησε εξειδικευμένο τμήμα Έρευνα και Ανάπτυξης για τα τρόφιμα

Η Nestlé δημιούργησε εξειδικευμένο τμήμα Έρευνα και Ανάπτυξης για τα τρόφιμα

cibum team

Η Nestlé ανακοίνωσε τη δημιουργία του μεγαλύτερου εξειδικευμένου τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης (R+D Accelerator) στη Λοζάνη της Ελβετίας, στο βασικό ερευνητικό κέντρο της Nestlé.

Το νέο τμήμα θα παρέχει μια πλατφόρμα για νεοσύστατες επιχειρήσεις, φοιτητές και επιστήμονες της Nestlé για να φέρουν γρήγορα καινοτομίες στην αγορά τροφίμων.

- Advertisement -

Ο χώρος καλύπτει 4000 τ.μ. και διαθέτει χώρο συνεργασίας, κουζίνα πρωτοτύπων και εγκαταστάσεις μίνι παραγωγής.

Όλες οι εσωτερικές και εξωτερικές ομάδες θα έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Nestlé, συμπεριλαμβανομένης της επιστήμης, της τεχνολογίας και της επιχειρηματικής εμπειρίας. Οι ομάδες του Accelerator θα μπορούν να καινοτομούν προϊόντα σε ένα εξάμηνο πρόγραμμα «ιδέα για ψώνια» μαθαίνοντας πρώιμες τάσεις, διαφοροποιώντας τεχνολογίες και επιστημονικές ανακαλύψεις που θα δημιουργήσουν καινοτόμες ιδέες.

- Advertisement -

Τα άτομα στο πρόγραμμα θα έχουν πρόσβαση σε επαγγελματίες από τη Nestlé που περιλαμβάνουν τεχνολόγους τροφίμων, διατροφολόγους, σχεδιαστές, συσκευαστές, ρυθμιστικούς και ειδικούς για την ασφάλεια των τροφίμων. Επιπλέον, οι ομάδες θα έχουν ειδικούς συμβούλους και μέντορες από την ανώτερη ομάδα διαχείρισης στη Nestlé.

«Δίνουμε στους εσωτερικούς και εξωτερικούς επιχειρηματίες πλήρη πρόσβαση σε όλη την τεχνογνωσία και την υποδομή που χρειάζονται για να μεταφράσουν την ιδέα τους σε ένα προϊόν- από εργαστήρια ανάλυσης, πειραματικές κουζίνες, σε εγκαταστάσεις πρωτοτύπων και παραγωγής- και τους βοηθάμε να δοκιμάσουν τις καινοτομίες τους σε πραγματικό- συνθήκες της αγοράς », δήλωσε ο Tom Wagner, επικεφαλής του προγράμματος Nestlé R+D Accelerator.

- Advertisement -

Από το 2019, περισσότεροι από 100 συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν το εξάμηνο πρόγραμμα, δοκίμασαν 33 νέα προϊόντα και τα κυκλοφόρησαν σε περισσότερα από 300 καταστήματα σε 12 χώρες.

Εκτός από την παροχή εμπειρογνωμόνων στις ομάδες για να τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους, οι συμμετέχοντες έχουν πρόσβαση σε εγκαταστάσεις μαγειρέματος και πρωτοτύπων, εμπειρογνωμοσύνη στην ασφάλεια των τροφίμων και εγκαταστάσεις μίνι παραγωγής. Οι ομάδες εφαρμόζουν επίσης μια προσέγγιση δοκιμής και μάθησης για να συνδημιουργήσουν έννοιες και προϊόντα με feedback από τους καταναλωτές.

«Στους R+D Accelators συνδυάζουμε τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα των μαθητών, των νεοσύστατων επιχειρήσεων και των ενδοεπιχειρηματιών με την εκτεταμένη επιστημονική και τεχνολογική εμπειρία της Nestlé. Η πρωτοβουλία δημιουργεί ευκαιρίες μάθησης τόσο για εσωτερικά όσο και για εξωτερικά ταλέντα, δημιουργεί ικανότητες και προάγει μια επιχειρηματική κουλτούρα στους ιστότοπούς μας. Είναι υπέροχο να βλέπεις το πάθος και τον ενθουσιασμό των ομάδων καθώς περνούν από μια ιδέα σε μια δοκιμαστική έναρξη σε λίγους μήνες, ξεπερνώντας πολλές διαφορετικές προκλήσεις στην πορεία!», δήλωσε ο Stefan Palzer, επικεφαλής τεχνολογίας της Nestlé.

Πηγή: nutraingredients.com

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Σπάνιο περιστατικό ανάκλησης γάλακτος εταιρείας κολοσσού – Ανησυχία για τοξικότητα και πιθανές επιπτώσεις σε ήπαρ και νεφρούς

Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν κλήθηκαν να μην το καταναλώσουν, να μην το χρησιμοποιήσουν στη μαγειρική και να μην το προσφέρουν σε μέλη της οικογένειάς τους

Αποτίμηση της Κομισιόν για την εφαρμογή της κουλτούρας ασφάλειας τροφίμων – Τι αλλάζει για τις ελληνικές επιχειρήσεις

Η Κομισιόν αξιολόγησε για πρώτη φορά την εφαρμογή των ελέγχων Food Safety Culture στην ΕΕ, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις να καλούνται να τεκμηριώνουν τη συμμόρφωσή τους με τις απαιτήσεις του Κανονισμού (ΕΕ) 2021/382

Και η Ελλάδα στη λίστα διανομής λιναρόσπορου με υδροκυάνιο – Συναγερμός στην Ευρώπη (φωτογραφία)

Υψηλές συγκεντρώσεις υδροκυανικού οξέος σε λιναρόσπορο ενεργοποίησαν το ευρωπαϊκό σύστημα RASFF, με το προϊόν να έχει διανεμηθεί και στην ελληνική αγορά