Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
23.3 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η Nestlé θα εγκαινιάσει ένα νέο Ινστιτούτο Γεωργικών Επιστημών

ΑρχικήΝέαΗ Nestlé θα εγκαινιάσει ένα νέο Ινστιτούτο Γεωργικών Επιστημών
spot_img

Η Nestlé δημιούργησε το νέο Ινστιτούτο Γεωργικών Επιστημών για να μεταφράσει τη νέα γεωργική επιστήμη σε πραγματικές εφαρμογές. Αυτό θα βοηθήσει τη Nestlé να μεταβεί προς ένα αναγεννητικό σύστημα τροφίμων, εστιάζοντας στον τρόπο παραγωγής και προέλευσης των γεωργικών πρώτων υλών. 

Το νέο ινστιτούτο θα επικεντρωθεί στην επιστήμη των φυτών, τα γαλακτοκομικά ζώα και την επιστήμη των γεωργικών συστημάτων. Σε στενή συνεργασία με εσωτερικούς και εξωτερικούς εταίρους, θα αξιολογήσει και θα συνδυάσει επιστημονικές λύσεις για τη βελτίωση των θρεπτικών και αισθητηριακών ιδιοτήτων και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των γεωργικών πρώτων υλών. 

Ο Stefan Palzer, CTO της Nestlé, δήλωσε: «Η μετάβασή μας προς ένα αναγεννητικό σύστημα τροφίμων ενεργοποιείται από τη γεωργική επιστήμη και τις νέες γεωργικές τεχνολογίες. Το νέο ινστιτούτο θα επιταχύνει τη μετάφραση της επιστήμης σε συγκεκριμένες λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν σε επίπεδο γεωργικών εκμεταλλεύσεων, θα στηρίξει τους αγρότες παγκοσμίως στη βελτίωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, στη μείωση των απωλειών τροφίμων και θρεπτικών ουσιών και στην καλύτερη προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, διασφαλίζοντας παράλληλα την ποιότητα των πρώτων υλών που παράγουν.»

Το ινστιτούτο βασίζεται στο υπάρχον έργο και την τεχνογνωσία της Nestlé στη γεωργική επιστήμη, με σημαντικά προγράμματα να έχουν ήδη υλοποιηθεί. Οι ειδικοί της Nestlé στην επιστήμη των φυτών έχουν συμβάλει στα βιώσιμα σχέδια προμήθειας κακάο και καφέ της εταιρείας – το σχέδιο Nestlé Cocoa και το σχέδιο Nescafé – συμπεριλαμβανομένων επιστημονικών ανακαλύψεων όπως οι πρόσφατα ανακοινωθείσες ποικιλίες καφέ υψηλής απόδοσης, ανθεκτικές στην ξηρασία και τις ασθένειες. 

Οι ειδικοί της Nestlé εργάζονται επίσης για τον εντοπισμό των καταλληλότερων οσπρίων και κόκκων για την παροχή εναλλακτικών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, φυτικών προϊόντων για το κρέας, τα θαλασσινά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αυτή η ισχυρή εστίαση στην επιστήμη των φυτών θα ενισχυθεί περαιτέρω και θα επεκταθεί σε πρόσθετες καλλιέργειες. 

Το ινστιτούτο θα επιταχύνει επίσης τις εργασίες με εξωτερικούς εταίρους για να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών στη γαλακτοπαραγωγή, να αναπτύξει πρακτικές αναγεννητικής γεωργίας και να βελτιώσει τη βιοποικιλότητα και την υγεία του εδάφους. Το ινστιτούτο θα διερευνήσει επίσης νέες προσεγγίσεις για την αύξηση των γεωργικής αναβαθμιστικής ανακύκλωσης για τη μείωση της απώλειας θρεπτικών ουσιών και της σπατάλης τροφίμων κατά μήκος της γεωργικής αλυσίδας αξίας. 

“Το έργο στις γεωργικές επιστήμες θα συμπληρώσει την ευρεία εμπειρογνωμοσύνη μας στη Nestlé Research, η οποία κυμαίνεται από την ασφάλεια των τροφίμων έως την επιστήμη της υγείας, την επιστήμη των υλικών και τη συσκευασία”, δήλωσε στο Food Mag η επικεφαλής ερευνών της Nestlé Ιζαμπέλ Άιζαμπελ-Φραντς. “Θα αξιοποιήσουμε το επιστημονικό μας εύρος για να προωθήσουμε ολιστικές προσεγγίσεις, συμβάλλοντας σε συγκεκριμένες λύσεις και καινοτομίες που εφαρμόζονται σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων”. 

Το ινστιτούτο θα συνεργαστεί στενά με ακαδημαϊκά ιδρύματα και ερευνητικούς οργανισμούς, νεοφυείς επιχειρήσεις, βιομηχανικούς εταίρους και αγρότες για την αξιολόγηση και την ανάπτυξη λύσεων βασισμένων στην επιστήμη και την προσαρμογή τους για εφαρμογή και κλιμάκωση σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού της εταιρείας, ενώ θα έχει θετικό αντίκτυπο στα μέσα διαβίωσης και τα εισοδήματα των γεωργών. Θα βασιστεί σε νέες και υπάρχουσες συνεργασίες, όπως το ερευνητικό πρόγραμμα με το ETHZ για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα των γεωργικών προϊόντων. 

“Στο ινστιτούτο, θα εξετάσουμε μια μεγάλη ποικιλία επιστημονικών γεωργικών λύσεων και θα αξιολογήσουμε τις δυνατότητές τους για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος βασικών γεωργικών πρώτων υλών”, δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Γεωργικών Επιστημών της Nestlé Τζερόεν Ντίκμαν.  

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου ερευνητικού οργανισμού της Nestlé, το ινστιτούτο θα εδρεύει σε νέες εγκαταστάσεις στη Λωζάνη της Ελβετίας, οι οποίες πρόκειται να εγκαινιαστούν επίσημα αργότερα αυτό το έτος.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.

Επικίνδυνες κάψουλες καφέ: Βρέθηκε ακρυλαμίδιο, φουράνιο και γλυφοσάτη σε εργαστηριακές αναλύσεις

Ο καφές είναι ένα ρόφημα που προκαλεί διαρκή συζήτηση σχετικά με τα οφέλη και τους κινδύνους του για την υγεία.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο