Πέμπτη, 17 Απριλίου, 2025
25.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιχειρηματίες τροφίμων: Το μέλλον βρίσκεται στην τεχνολογία και τη βιωσιμότητα

ΑρχικήΝέαΕπιχειρηματίες τροφίμων: Το μέλλον βρίσκεται στην τεχνολογία και τη βιωσιμότητα
spot_img

Το 77% των στελεχών της βιομηχανίας καταναλωτικών αγαθών πιστεύουν ότι οι επενδύσεις στη βιωσιμότητα θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης.

Αν και πολλαπλές καταναλωτικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι καταναλωτές θα έδιναν ακόμα και περισσότερα χρήματα για ένα βιώσιμο προϊόν με οικολογική συσκευασία, πολλές εταιρείες αναφέρουν ότι τέτοιας φύσης πρωτοβουλίες τους δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν επαρκή καταναλωτική ζήτηση και ότι τα νέα προϊόντα που κυκλοφόρησαν σύμφωνα με τους στόχους βιωσιμότητας τους δεν πωλούνται όσο αρχικά αναμενόταν.

- Advertisement -

 Έπειτα, όμως, από τα αισιόδοξα αποτελέσματα αντίστοιχης μελέτης των εταιρειών McKinsey και η NielsenIQ, η οποία εντόπισε πως οι καταναλωτές προτιμούσαν πράγματι προϊόντα με δεσμεύσεις βιωσιμότητας, αλλά και πως η ανάπτυξη και οι πωλήσεις μπορεί να μην αυξάνονταν σε κάθε περίπτωση, νέα έρευνα από την  από τους φορείς IBM και The Consumer Goods Forum ρίχνει κι άλλο φως στην υπόθεση.

Η έρευνα με τίτλο Επανασχεδιάζοντας τις αξίες της επωνυμίας: “Ο σκοπός και το κέρδος συγκλίνουν στις βασικές λειτουργίες”, εξέτασε συνολικά 1.800 στελέχη καταναλωτικών αγαθών σε 23 χώρες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 77% των στελεχών της βιομηχανίας καταναλωτικών αγαθών πιστεύουν ότι οι επενδύσεις στη βιωσιμότητα θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης, ενώ το 61% λέει ότι ευθυγραμμίζει τους λειτουργικούς του στόχους με τους στόχους βιωσιμότητας.

Για να μπορέσει να πετύχει την επιθυμητή λειτουργική βιωσιμότητα, περισσότερο από το ένα τρίτο (34%) σχεδιάζει να επενδύσει στην τεχνολογία για την επόμενη τριετία. Αναλυτικότερα, οι ηγέτες του κλάδου δείχνουν ως επί τω πλείστω ενδιαφέρον στην επένδυση στους παρακάτω τεχνολογικούς τομείς: αυτοματισμός (71%), αναλυτικά στοιχεία (69%), IoT (62%), τεχνητή νοημοσύνη (55%) και έξυπνες ροές εργασίας, μεταξύ άλλων.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση εδώ.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέο και πολύ επικίνδυνο παθογόνο εντοπίστηκε σε κοτόπουλα λιανικής – Προκαλεί μαζικές τροφικές δηλητηριάσεις

Σοβαρός χαρακτηρίζεται ο αναδυόμενος κίνδυνος από το βακτήριο Escherichia albertii σε κοτόπουλα - Διεθνή συνεργασία ζητούν ερευνητές

Επιβίωση των μελισσών χωρίς γύρη – Επιστημονική ανακάλυψη μετά από έρευνα 10 ετών

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια νέα πηγή τροφής που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τις αποικίες μελισσών επ' αόριστον χωρίς φυσική γύρη

ΕΕ: Τα καλλυντικά παραμένουν και το 2024 τα πιο επικίνδυνα προϊόντα στην ευρωπαϊκή αγορά – Έκθεση του RAPEX

Τα καλλυντικά βρίσκονται ξανά στην κορυφή της λίστας των πιο επικίνδυνων προϊόντων που πωλούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα